BLOG | 18 juli 2023

SIMPLIFYING IT

TransMission, Driver-App

Veeleisende klanten in de logistiek.
Hoe ga je daar mee om?  

Als logistiek dienstverlener heb je te maken met hoge Service Level Agreements (SLA’s). In deze contracten zijn klantspecifieke prestatieniveaus en verantwoordelijkheden vastgelegd. Merk jij ook dat de eisen en verwachtingen van klanten toenemen en steeds vaker veranderen? Juist daarom wordt het borgen van SLA’s belangrijker. Je hebt gewoon heldere afspraken nodig om een goede samenwerking te waarborgen. In deze blog lees je hoe je zelf servicelevels per klant kunt instellen en het overzicht kunt behouden. 

Klanten vragen om efficiëntie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Een hoog serviceniveau is de norm geworden. Ook jouw klanten willen in real-time zendingen volgen. Zij willen proactief geïnformeerd worden bij eventuele vertragingen of problemen. In het e-commerce tijdperk wil men op de minuut nauwkeuring weten wanneer bestellingen worden ontvangen. Bovendien willen zij steeds meer informatie, zoals fotobewijzen, certificaten en handtekeningen. Je zit als logistiek dienstverlener natuurlijk niet te wachten op honderden belletjes en e-mails. Met hedendaagse technologie kun je dit ondervangen. Hoe kan je hiermee het leven van planners en chauffeurs vergemakkelijken?

Veeleisende klanten vraagt om flexibiliteit
Voor up-to-date informatie dienen chauffeurs over de juiste toolings te beschikken. Wanneer je veel van hen verwacht, moet je ze ook in hun kracht zetten. Chauffeurs dienen immers aan te geven wanneer welk pakket afgeleverd is. Elk laad- en losadres kent zo zijn eigen regels en instructies, afhankelijk van het product en de opdrachtgever. De ene klant wil een foto van geloste lading en de ander wil dat een pakket bij de buren wordt bezorgd. Zoveel details kunnen chauffeurs natuurlijk niet onthouden. Zeker wanneer de instructies per adres ook nog eens met regelmaat wijzigen. Tel daarbij op dat er bij veel logistieke bedrijven geen tijd is om op te leiden. 

Boardcomputer niet meer toereikend
Mobiele apparaten bieden veel flexibiliteit met een oneindig aantal functies en sensoren voor slimme ondersteuning en scannning. Volstaat het werken met een boardcomputer nog wel in deze tijd? Chauffeurs moeten voor de afhandeling van transporten zowel binnen als buiten de cabine over een device beschikken. Bovendien dient zo’n apparaat gemakkelijk te gebruiken zijn. Veel fleet managers kunnen onvoldoende uit de voeten met boardcomputers. Deze vaste apparaten zijn vaak niet gebruiksvriendelijk. Zowel de software als technologie is verouderd.

Ben jij voornemens nieuwe boardcomputers aan te schaffen? Juist vandaag de dag is het van belang dat je met een moderne en flexibele oplossing kunt werken. Het direct kunnen meebewegen met de klant is een randvoorwaarde geworden. Om goed invulling te geven aan SLA’s komen de werelden van transportmanagement en boardcomputers samen. En dan op een gebruiksvriendelijke wijze voor planner en chauffeurs.

Chauffeurs willen leuk werk
De chauffeurstekorten worden steeds nijpender. Concurrenten liggen op de loer om je beste medewerkers weg te kapen. In deze krappe arbeidsmarkt wil je je chauffeurs tevreden houden. Het is belangrijk dat zij lachend door de dag gaan en niet gefrustreerd raken van alle administratieve handelingen. Hoe kun je hun werk makkelijker maken? Welke rol kunnen nieuwe systemen en technologieën daarbij spelen? Je wilt tenslotte niet voor elke andere klantwens chauffeurs hoeven te trainen. 

Planners willen inzicht
De laatste jaren hebben planners steeds meer grip op de eigen vloot. Toch blijft het managen van chauffeurs & charters en uitzonderingen een uitdaging. Tel daarbij op dat planners per laad- en losadres rekening moeten houden met SLA-instructies. Een omslachtige taak. Hoe kunnen zij de meest optimale bezetting, route, marge en minimale CO2-uitstoot bewaken? Hoe worden zij proactief geïnformeerd bij vertragingen zoals files? Hoe houdt de planner de controle en bewaking vanuit een centraal dashboard? 

Veeleisende klanten

Het voordeel van een App
Iedereen kent wel de beelden van het kantoor in de jaren 80. Op het bureau lagen diverse apparaten, zoals een telefoon, een fax en een rekenmachine. Vandaag de dag zitten al deze functies in je mobiele telefoon. Of je nu een foto wilt maken, een bericht wilt verzenden of iets wilt uitrekenen. Met je mobiele telefoon kan je bijna alles. 

Deze filosofie is ook het uitgangpunt geweest van de plug & play Driver-App. De app waarin orderinformatie, autogegevens en urenregistratie samenkomen kun je gemakkelijk downloaden in de App-store. Je kunt alle informatie rondom orders centraal afhandelen: ordermanagement, track & trace, POD scans, barcode scanning, schades registratie, foto’s van colli en het registreren van emballage. Ook gegevens rondom de auto kun je op voet volgen in de app: kilometerstanden, brandstofverbruik, CO2-rapportages, rijgedrag, tachograaf data, tankgegevens en file informatie. De gegevens van je chauffeur zijn volledig transparant met uren- en tijdregistratie, vertragingen, overwerk en rusttijden. 

Real-time communicatie
Tel daarbij op dat planners in real-time kunnen communiceren met eigen rijders en charters. Het geeft grip dat je proactieve meldingen ontvangt wanneer een afwijking in het schema wordt gedetecteerd. Met zo’n Driver-app geef je je chauffeurs en charters de juiste informatie op het juiste moment, zowel in als buiten de cabine. Real-time updates maken hun werkdag gemakkelijker, efficiënter en leuker. Met de juiste app kunnen ze elke dag opnieuw productief zijn.

Voordelen chauffeurs
Als Native app kunnen chauffeurs hem direct downloaden uit de Apple App Store (iOS) en Google Play Store (Android). Na een korte registratie worden zij gekoppeld aan jullie systeem en kan het naadloze communiceren beginnen. Registreren, downloaden en gaan.

Chauffeurs hebben behoefte aan een gebruiksvriendelijke en ergonomische oplossing, waarvoor geen training nodig is. Chauffeurs hebben elke dag te maken met een stortvloed aan informatie. Met onze Driver-app krijgen zij alleen te zien wat nodig is. Zo kunnen zij het maximale uit hun dag halen.

Met de Driver-app kunnen chauffeurs foto’s maken van de lading en documenten scannen. Het ondersteunt de chauffeurs zowel binnen als buiten de cabine. Met een druk op de knop is alle informatie direct voor iedereen beschikbaar. Dat alles op intuïtieve wijze. Zo heb je altijd bewijs dat de lading op tijd en correct afgeleverd is.

Versimpelen van IT-processen
Hoe je het went of keert. Er komen steeds meer uitdagingen op het pad van logistieke dienstverleners. SLA’s vragen om vereenvoudiging en optimalisatie van processen. Met de Driver-App kun je je processen efficiënter inrichten, de bezetting van je vloot verhogen en de zichtbaarheid van je operatie vergroten. Je chauffeurs kunnen gemakkelijk voldoen aan de toenemende eisen. Hierdoor zal het plezier in het werk toenemen en weet je ze te binden aan jullie bedrijf. In een krappe arbeidsmarkt een must. 

Ook op kantoor leidt de introductie van de Driver-App tot meer grip en efficiëntie. Planners kunnen gericht instructies meegeven en zo borgen dat tijdens bij laad- en loslocatie wordt gedaan wat in de SLA is vastgelegd. Zij kunnen proactief inspelen op veranderde omstandigheden. Ben je klaar voor het versimpelen van IT? Neem dan nu de stap naar de Driver-App. Tijdens de zomerperiode subsidiëren we de onboarding van de Driver-App. Profiteer nu van onze zomersubsidie! Beperkte subsidieplekken beschikbaar. Stuur een e-mail naar: subsidie@simplydeliver.com 

Meer weten?
Neem contact op
Meer weten?
Neem contact op
Mitchel van der Meulen, simply deliver product owner

Functionaliteiten
Driver-App

Orderlaag
 • Order management
 • Track & Trace
 • Planning opvolgen
 • POD Scan
 • Schades
 • Emballage
Autolaag
 • Kilometerstand
 • Brandstofverbruik
 • Co2-rapportages
 • Tachograaf data
 • Tanken
 • File-informatie
Urenlaag
 • Urenregistratie
 • Tijdregistratie
 • Vertragingen
 • Overwerk
 • Rusttijd

Simply Deliver. Time to simplify.

Vraag demo aan

Vul het onderstaande formulier in voor een demo-aanvraag.

Of neem contact op

Wil jij ook veeleisende klanten managen?

Neem dan contact op met één van onze Driver-App specialisten.

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?