Automatisering en innovatie in de logistiek: Transport van Overveld haakt aan door het automatiseren van processen

KLANTCASUS

Transport van Overveld case in het kort

 • Automatisering van bedrijfsprocessen
 • Simpele IT-oplossingen die helpen bij het zijn van een voorloper in de logistieke sector
 • Tijdsbesparing
 • Verhoogde efficiëntie
 • Focus op de beste service
 • Klaar voor de toekomst van de logistiek

“Anno 2024 is optimaliseren bijna niet meer mogelijk zonder bewezen IT-oplossingen. De Automatische Invoer Module van Simply Deliver is een mooie stap voorwaarts voor ons.”

Rick van BeurdenBusiness Process Manager bij Transport van Overveld

De logistieke sector staat op het punt van een technologische revolutie, waarbij Transport van Overveld in de voorhoede van deze veranderingen staat. Het besef dat logistiek en IT inmiddels hand in hand zouden gaan, heeft Transport van Overveld al een tijd bereikt. In 2022 hebben ze de keuze gemaakt voor de automated order entry software module van Simply Deliver. Door de implementatie van simpele IT-oplossingen zoals de AOI-module, weet het bedrijf aan te haken bij de huidige trends en toekomstige mogelijkheden binnen de logistieke sector.

Transport van Overveld is een echt familiebedrijf sinds 1988, met inmiddels ruim 36 jaar ervaring in Zuid-Europa. Als betrouwbare logistiek dienstverlener, voor import en export van en naar Spanje, Frankrijk en Portugal, organiseren ze elke dag met eigen materieel transporten van en naar deze landen. Dit kunnen volle vrachten of groepagezendingen zijn. Binnen 24 uur in Barcelona of 36 uur in Madrid? Geen probleem voor Transport van Overveld! De AOI-module wordt niet alleen actief gebruikt in Nederland, vooral bij hun vestigingen in Spanje heeft het haar meerwaarde bewezen. In Spanje is veel export van wijnen. Deze orders zijn terugkomend en hetzelfde opgebouwd. Hoe kan je een repetitief proces het beste aanpakken en jouw logistiek optimaliseren? Met de AOI-module van Simply Deliver zeg je vaarwel tegen handmatige orderverwerking en onnodige communicatie.

IT en logistiek
gaan hand-in-hand

“We zijn een redelijk groot bedrijf met verschillende processen die geoptimaliseerd moeten worden. Anno 2024 is dat bijna niet meer mogelijk zonder bewezen IT-oplossingen,” benadrukt Rick, Business Process Manager bij Transport van Overveld. Het is een kwestie van aanhaken, in plaats van afhaken. De AOI-module is een mooie stap voorwaarts voor ons. Het is een klein onderdeel van de gehele keten, maar zo automatiseren we stap voor stap onze processen.”

De impact van technologie, waaronder digitalisatie, IT-oplossingen en artificial intelligence in de logistiek, blijft lastig te voorspellen, maar het is duidelijk dat de sector evolueert. “We weten dat steeds meer bedrijven in de sector met deze zaken gaan werken, maar hoe groot de impact op de markt is en hoe dit wordt omgezet in geautomatiseerde processen blijft moeilijk te voorspellen. Toch is duidelijk dat de markt razendsnel verandert. Niet alleen op het gebied van IT, maar ook qua marges. Prijzen worden aangescherpt en marges worden kleiner. Als Nederlands bedrijf kan je wellicht niet altijd het laagste tarief aanbieden, maar wel de beste service. De AOI-module verbetert direct de klanttevredenheid doordat menselijke fouten worden geminimaliseerd en door de tijdsbesparing nog meer focus is op het bieden van de beste service,” legt Rick uit.

Vraag demo aan

Eindeloze

voordelen

“De voordelen voor onze medewerkers zijn eindeloos. Je hebt een stuk minder orders die je handmatig moet verwerken. Er zijn minder fouten en met de tijd die je bespaart, kun je andere customer service activiteiten oppakken. Zo ontstaat er meer rust en worden de medewerkers die de order entry doen ontzettend ontlast. De efficiëntie is toegenomen en het is een mooie, gebruiksvriendelijke order management software.

Volledig
ontzorgd

Ontzorgd worden, niet alleen tijdens het implementatieproces maar ook ver daarna. Simply Deliver regelt alles voor je. Zelf hoef je er niet veel aan te doen. Natuurlijk moet je er in het begin tijd voor vrijmaken om het tot een daverend succes te maken, maar vervolgens verwerkt de AOI module van Simply Deliver alle informatie conform de klant template structuur en regels zodat de orders automatisch worden ingelezen. Via korte lijntjes en duidelijk contact kunnen we regelmatig extra klanten onboarden. Simply Deliver richt dit graag voor ons in, zodat wij ons kunnen richten op onze core business. Zodra iets klaar is om aan de klant op te leveren, kunnen wij daarmee aan de slag. Kinderziektes of foutjes? Razendsnel opgelost! Recent zijn we begonnen aan het uitbouwen van de scan software. We gaan nog eens 10 klanten extra via de AOI-module laten draaien. Met steeds een nieuwe load aan klanten kan je stapsgewijs en gericht de klanten via de module laten draaien.”.

Dat Transport van Overveld heeft gekozen voor aanhaken is duidelijk. “Wat wij nu vooral kunnen doen, is de ontwikkelingen op de voet blijven volgen, zodat we kunnen inspringen als het moment daar is. Waakzaam blijven en niet in slaap sussen, is van belang om een zo gezond mogelijk transportbedrijf te blijven. Door proactief te blijven en de nieuwste technologieën te integreren, zet Transport van Overveld zichzelf neer als een toonaangevend bedrijf dat klaar is voor de toekomst van de logistiek.”

Ontdek de AOI-module

Ben jij er ook
klaar voor?

Ga voor meer visibility, efficiëntie en snellere orderverwerking met de AOI-module en wees klaar voor de toekomst van de logistiek.

Vraag demo aan

Demo aanvragen?

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 3

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?