TransMission kiest met Driver-App voor hoogste servicegraad

KLANTCASUS

[seopress_breadcrumbs]

TransMission, Driver-App

TransMission case in het kort

 • Een hoge servicelevel staat voorop
 • Snel een ‘proof of concept’
 • Gedegen integratie met TransMission systeem
 • Meer dan 400 chauffeurs live
 • Naast Driver-App ook een cross-dock App
 • Altijd real-time inzicht
 • Chauffeurs krijgen ritlijst via device
 • Customer service wordt ontlast
 • Klanten hebben maximale grip

“Er zijn nu al 400 chauffeurs live en ze willen de devices met de Driver-App niet meer teruggeven. Ze vinden het gemakkelijk in gebruik. Het zijn juist de grote knoppen en het overzicht wat aanspreekt. Je hebt gewoon alle informatie in één scherm.”

Erwin RongeTransMission

TransMission is het grootste samenwerkingsverband van zelfstandige transport- en
distributiebedrijven in de Benelux. Met ruim 800 netwerkauto’s en 14 depots regelt TransMission 24-uurs leveringen, retourzendingen en naleveringen van pakjes tot pallets inclusief de volledige emballage afhandeling en cross-docking. Dagelijks verwerken de TransMission bedrijven zo’n 20.000 specifieke zendingen voor een grote groep diverse klanten.

Een hoge servicelevel staat voorop. Zowel voor, tijdens als na het transport. Om die service te kunnen leveren is het van essentieel belang dat TransMission altijd de status van elke zending weet. Waar zit een pakket in het proces? Wanneer is de zending afgeleverd? Hiervoor moet tijdens het cross-docken en bij het afleveren de barcode gescand worden. Het gaat onder andere om laadscans, losscans, afleverscans en aankomstscans. Bij ontvangst wordt een handtekening gezet en foto’s gemaakt.

IT Manager Erwin Ronge neemt ons mee terug naar de uitdaging waar zij voor stonden: “We hadden tot voor kort een POD en scanning app die draaide op Windows CE. Op een goed moment was de hardware out of support. Wijzigingen waren moeilijk door te voeren, omdat de kennis van de software niet meer beschikbaar was. Toen waren wij gedwongen te zoeken naar een nieuwe oplossing. We zijn in de markt gaan kijken naar de mogelijkheden en bij een paar partijen terecht gekomen. Uiteindelijk bleven er twee over, waarvan Simply Deliver er één was. Een van de TransMission-partners gebruikte de Driver-App al ter vervanging van een boordcomputer.”

Snel een
proof of concept

Erwin vervolgt: “Het is goed samenwerken met Simply Deliver. De organisatie is flexibel en speelt snel in op vragen vanuit het netwerk. Het probleemoplossend vermogen van de medewerkers is groot. We kwamen er tijdens de ‘proof of concept’ achter dat het lekker schakelen is met de mensen. Simply Deliver ging tijdens deze fase het beste ermee om als processen anders ingericht moesten worden. Dat is het voordeel van een standaard app waar alle servicelevels en controles flexibel en eenvoudig in te richten zijn. Ook tijdens de implementatie ging het voorspoedig. Met name de integratie met ons centrale Transmission systeem staat als een huis. Vanuit deze omgeving haken wij in op de verschillende TMS-systemen van de samenwerkingspartners. Dat is echt de kracht van standaarden.”

Vraag demo aan

Chauffeurs kunnen
niet meer zonder

De Driver-App is ontworpen als een echte app. Het heeft de ergonomie die gebruikers gewend zijn van consumenten apps. Je kunt de app downloaden en direct aan de slag. “Er zijn nu al 400 chauffeurs live en ze willen de devices met de Driver-App niet meer teruggeven. Ze vinden het gemakkelijk in gebruik. Het zijn juist de grote knoppen en het overzicht wat aanspreekt. Je hebt gewoon alle informatie in één scherm. De meegeleverde gebruikershandleiding is goed om te hebben, maar hoeven we niet te gebruiken. Ook het cross-dock proces is in combinatie met de geïntegreerde driver app functies zeer efficiënt en gebruiksvriendelijk. Nu is ook het cross-dock proces geoptimaliseerd”, vertelt Erwin enthousiast.

Altijd real-time
inzicht

Erwin is bijzonder te spreken over de grip die ze hebben op de dienstverlening: “We beschikken nu real-time over accurate data en kunnen zo betrouwbaardere diensten verlenen. Ook zijn we flexibeler geworden en kunnen we gemakkelijk functionaliteiten uitzetten en bijzetten. Het is een cloud based oplossing, dus wij hoeven niet bezig te zijn met updates. TransMission heeft nu altijd real-time inzicht over alle pakketten in het logistieke netwerkproces. We weten waar ze zijn en wat de status is. Bij elke verandering van status wordt de klant direct geïnformeerd inclusief proof of delivery.”

Ontdek de Driver-App

Veel meer
functionaliteiten

Met de App heeft TransMission optimale visibility, real-time aansturing en gebruiksvriendelijke aansturing van collects & deliveries. Toch kan de app zoveel meer volgens Edwin: “Een van de zaken die overzicht geeft is de ritlijst via het device. In de ochtend krijgen chauffeurs een device mee met daarin alle ritten gesorteerd. Op het moment dat een pakket is afgeleverd wordt deze van de lijst gehaald. Wat ik ook heel handig vind, zijn de specifieke acties die je per adres en product kunt meegeven. Ook emballage en 18+ leveringen kunnen we met de Driver-App registeren en afhandelen. Dat maakt het voor chauffeur echt gemakkelijk. Met de Driver-App zijn wij als TransMission klaar voor de toekomst. Planners kunnen gemakkelijk de voortgang van de chauffeurs volgen. En chauffeurs kunnen efficiënter aan het werk. En door real-time informatie wordt customer services ontlast en zijn verladers altijd op de hoogte van de voortgang en bieden we maximale grip en service.”

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?