Stam Transport bespaart halve FTE met automatische orderverwerking

KLANTCASUS

Stam Transport case in het kort

 • Toename van aantal orders met 75%
 • 300 orders extra per week
 • De planners verwerken orders met 2 klikken
 • Grote noodzaak voor snelle implementatie
 • Zelf klanttemplates inregelen
 • Koppeling met Centric Plan & Go
 • Geen fouten meer in het planningssysteem
 • Planners zijn blij

“Nu we automatisch converteren is het niet meer 3.000 keer tikken maar 3 keer klikken. We slepen orders de converter in, drukken op 2 knopjes en alles staat foutloos in ons planningssysteem. Dat scheelt gewoon 2,5 dag werk in de week. Gewoon een halve FTE.”

Ralph StamStam Transport

Stam Transport is gespecialiseerd in het vervoer van losgestorte producten, schroot en ADR goederen . Je kunt hierbij denken aan agribulk, ferromaterialen, cacaodoppen en grind. Met 95 wagens bedient de transporteur bestemmingen in Nederland, België, Luxemburg, het Duitse Ruhrgebied en Noord-Frankrijk. Het volledig GMP-gecertificeerde wagenpark bestaat uit kipper opleggers, walkingfloor opleggers en combi kippers met een laadvermogen variërend van 55 tot 90 kuub.

Vlak voor de zomer van 2023 nam Stam Transport een bedrijf over met 25 auto’s. Hierdoor nam het aantal te verwerken orders met 75% toe. Wat doe je als je niet de mensen hebt om al die orders te verwerken? Dan zoek je een slimme en bewezen oplossing voor het automatisch converteren van orders. Ralph Stam kwam via LinkedIn terecht op de website van Simply Deliver. Wat hij las in de Hartman Expeditie case was een feest der herkenning.

Snel
schakelen

Ralph neemt ons mee terug naar de kennismaking met Simply Deliver: “De nood was hoog. Door de overname hadden we direct zo’n 300 orders extra per week. Daar was geen beginnen aan met het team. Onze planners verwerken ook de orders. Zij kunnen hun tijd natuurlijk beter aan andere zaken besteden. Ik belde met Frank Erftemeijer en binnen een week zat hij bij ons op kantoor. Wij gaven direct groen licht. Drie weken later waren we live en liep bijna de helft van het aantal orders automatisch door. Dat pragmatische werkt fijn en past perfect bij de transportbranche.”

Vraag demo aan

Centric
Plan & Go

Stam Transport werkt met Centric Plan & Go TMS. Ralph vertelt over de implementatie: “Het verliep allemaal heel soepel met het de Simply-collega’s. Wat fijn was dat Simply Deliver en Centric elkaar al kenden. Eigenlijk was Stam Transport een soort van toeschouwer tijdens de implementatie. De IT-clubs regelden alles samen. Dat is maar goed ook, want wij zijn transporteurs en geen programmeurs. Orders worden nu rechtstreeks vanuit de Simply converter het Transport Management Systeem ingeschoten. De planning kan vervolgens direct aan de slag.”

Halve FTE
aan tijdswinst

“Bij ons begint alles met een order. Als deze foutloos wordt verwerkt, heeft het hele bedrijf daar profijt van. Voorheen was het team in de ochtend bezig met het verwerken van e-mailorders. Na de lunch stonden er weer veel nieuwe orders in. Dat leidde tot de nodige frustraties bij het team. Het is gewoonweg het minst leuke klusje in ons vak. Nu we automatisch converteren is het niet meer 3.000 keer tikken maar 3 keer klikken. We slepen orders de converter in, drukken op 2 knopjes en alles staat foutloos in ons planningssysteem. Dat scheelt gewoon 2,5 dag werk in de week. Gewoon een halve FTE”, vertelt Ralph enthousiast.

Ontdek de AOI-module

Zelfstandig
klanten aanmaken

Ralph vindt het geweldig dat Stam zelfstandig klanttemplates kan inrichten: “Met de AOI-module ben je niet afhankelijk van Simply Deliver. Ze hebben ons haarfijn uitgelegd hoe we zelf klanttemplates kunnen aanmaken. Dat geeft flexibiliteit en tijdswinst. We streven ernaar om 85% van alle orders automatisch te converteren. De Automatische Order Invoer-module is de snelle oplossing als je echt vooruit wilt.”

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 3

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?