NIEUWS | 16 November 2020

Smeets Ferry bespaart tonnen door de orderinvoer te automatiseren

Smeets Ferry bespaart tonnen

Logistiek dienstverlener Smeets Ferry heeft een tool geimplementeerd die de noodzaak om handmatig bestellingen te typen die per e-mail worden verstuurd, overbodig maakt. De cloud-gebaseerde Simply Converter van provider Simply Deliver converteert verschillende documenttypes zoals PDF’s, Excel- of Word-bestanden automatisch naar het orderbeheersysteem van Smeets. “Als je ziet hoeveel tijd en moeite het ons kost, dan klopt het echt de bodem uit het vat”, zegt CEO Laurens Smeets. “En net zo belangrijk, het geeft rust aan onze medewerkers, die daardoor veel meer waarde kunnen toevoegen.”

Smeets Ferry, gespecialiseerd in transport tussen het Europese continent en het Verenigd Koninkrijk, ontvangt jaarlijks meer dan 100.000 transportorders. Voor sommige grote klanten worden deze automatisch opgenomen via een EDI-link, maar het merendeel van de bestellingen komt per e-mail, vergezeld van een pdf-, Excel- of Word-bestand. “We kunnen klanten vragen om een bestelling voor ons te leveren op een gestandaardiseerde manier, maar vaak hebben ze daar helemaal geen zin in. Het is ook geen prioriteit op hun IT-afdeling.”

Smeets Ferry heeft meer dan 850 klanten, dus een EDI-verbinding met hen allen is uit den boze en zou veel te duur zijn. Het zou ook veel tijd kosten voor de klanten, inclusief het testen. Naar zijn mening is de converter daarom de perfecte oplossing. “U definieert uw standaardopdracht en stelt vervolgens voor elke klant een sjabloon op met verschillende controle- en verrijkingstools die hun documenten vanaf dat moment automatisch verwerken en in ons systeem invoeren. Je zet als het ware een automatische verbinding op, terwijl de klant zijn bestellingen op zijn eigen manier kan blijven versturen”.

De ideale oplossing voor ons

De oplossing is gevonden in Simply Converter, een cloud-gebaseerde plug-and-play oplossing die automatisch orders in elk gewenst formaat overbrengt naar het orderbeheersysteem dat Smeets gebruikt om zijn activiteiten te beheren. “Het is echt een ideale oplossing voor ons,” zegt hij. “Vroeger hadden we twee mensen die fulltime orders invoerden, en onvermijdelijk waren er regelmatig tikfouten. De kleinste fout kan grote gevolgen hebben. Het verkeerd invoeren van een referentienummer vóór het laden kan ertoe leiden dat een chauffeur urenlang op één plaats wordt opgehouden. Dit vertraagt ook volgende reizen en houdt u de hele dag bezig met het herschikken van de planning en het omgaan met boze klanten. Met de Converter kunnen we deze stilstandkosten aanzienlijk verminderen. We creëren gemoedsrust en gebruiken onze medewerkers verstandiger. Ze kunnen betrokken zijn bij het optimaliseren van reizen en het vermijden van lege kilometers. Wat we hiermee besparen loopt waarschijnlijk in de tonnen en leidt tot meer tevredenheid bij klanten en bij personeel.

Logistieke markt klaar voor plug & play

Simply Converter is een van de oplossingen uit de supply chain software suite van de provider Simply Deliver. Het jonge Nederlandse bedrijf levert een breed scala aan cloud-oplossingen voor verladers en logistieke dienstverleners die eenvoudig te gebruiken zijn via plug & play. “Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijfssoftware niet ingewikkeld en duur hoeft te zijn, zolang je maar gebruik maakt van standaardcomponenten die je individueel kunt gebruiken”, zegt Osman Akdemir, CEO en oprichter van Simply Deliver. “Software uit de cloud die je op abonnementsbasis betaalt; het heeft even geduurd, maar we denken dat de logistieke markt er klaar voor is. De lovende kritieken van Smeets Ferry en diverse andere klanten onderstrepen dit en zijn voor mij een teken dat we op de goede weg zijn. Het feit dat Smeets nu met meer van onze modules gaat werken is natuurlijk het beste bewijs dat onze nieuwe aanpak en oplossingen werken!

Vragen?
Neem contact op
Mitchel van der Meulen, simply deliver product owner

ANDER NIEUWS

NIEUWS

Simply Deliver treedt toe tot iSHARE netwerk.

Lees meer

KLANTCASE

De redenen waarom Dincer eenvoudigweg moest leveren

Bekijk Case

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?