Sluyter Logistics versnelt processen met modules Simply Deliver

KLANTCASUS

Sluyter Logistics

Sluyter Logistics case in het kort

 • De logistiek dienstverlener wil blijven vernieuwen
 • Het handmatig invoeren van orders gaat veel tijd mee verloren. Automatisch converteren is de oplossing
 • Korte lijnen met Simply Deliver-team worden hooggewaardeerd
 • Commerciële module geeft sales afdeling een boost
 • Transparant en real-time communiceren met klanten over CO2-uitstoot

“Het is prettig samenwerken met een daadkrachtige IT-leverancier en begin 2022 willen we deze samenwerking verder uitbouwen met de uitrol van andere modules.”

William VeneboerSluyter Logistics

Sluyter Logistics begon 95 jaar geleden in Rotterdam als verhuisbedrijf met paard en wagen. Met de groeiende haven op een steenworp afstand ging het bedrijf al snel aan de slag als haventransporteur. De liefde voor transport is altijd gebleven en Sluyter Logistics is uitgegroeid tot een full-service logistiek dienstverlener met vestigingen in heel Nederland, 375 medewerkers en dagelijks 300 eenheden op de weg.

Simply Deliver sprak met Accountmanager William Veneboer over de ontwikkelingen binnen het bedrijf en zijn blik op de toekomst: “De rode draad binnen logistiek is dynamiek. Alles gaat steeds sneller en je moet blijven vernieuwen, vooral op het gebied van IT. Klanten vragen flexibiliteit. Om dat te kunnen leveren, moet je als logistiek dienstverlener in beweging blijven en continu kijken hoe je processen efficiënter in kan richten.

Wij waren op zoek naar een IT-leverancier die vernieuwend denkt en ons kon helpen met het versnellen van processen. Zo is bijvoorbeeld het handmatig invoeren van orders ons een doorn in het oog. Daar gaat zo veel tijd mee verloren. Orders handmatig invoeren gaat daarbij ook direct ten koste van het controleren op kwaliteit.”

Korte lijnen

“Toen wij in gesprek gingen met Simply Deliver kwamen zij direct met de Automatische Order Invoer module aan. Daar werden we gelijk enthousiast van. Met deze tooling kunnen wij opdrachten die via e-mail binnenkomen automatisch converteren naar orders in ons systeem. We hebben nu een vijftal klanten live en het loopt voorspoedig. Afgelopen week zijn er al ruim 300 orders via deze oplossing verwerkt en dat gaat richting de 1.500 voor het eind van het jaar. Natuurlijk is het zo dat bij inscannen weleens een bepaald dataveld nog niet gemapt is, maar dit kunnen we gemakkelijk zelf aanpassen. Tijdens de implementatie hebben we training gekregen om alles zelf te kunnen inrichten. Het is een erg gebruiksvriendelijke module. Als er begeleiding nodig is of we beperkte tijd hebben, staat het Simply Deliver-team altijd direct voor ons klaar en is het zo opgelost. Het zijn deze korte lijnen die we van elkaar waarderen,” vertelt William.

Commerciële
oplossing

Simply Deliver levert een ecosysteem aan logistieke softwareoplossingen van offerte tot en met facturatie. Sluyter Logistics gelooft in het combineren van meerdere modules die gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. William legt uit waarom zij ook voor de commerciële module van Simply Deliver hebben gekozen: “Met de CRM & Offer Management module hebben we alle prijsafspraken met klanten online vastgelegd. Dit jaar ontkomen we niet aan prijsverhogingen en die indexatie kunnen we met deze module gemakkelijk in één keer toepassen. Tot voor kort moesten we alles handmatig verzamelen en één voor één naar de klant per e-mail versturen. Nu kan dat met één druk op de knop. Dit scheelt enorm veel tijd.”

“Daarnaast is de commerciële module ook ideaal voor het snel berekenen van diverse routes en prijzen. Onze sales afdeling kan overzichtelijk offertes met meerdere alternatieven uitbrengen. De productiviteit is enorm toegenomen: we kunnen offertes opvolgen, adviezen geven en klanten sneller van dienst zijn. De communicatie loopt naast email, ook via het nieuwe klantenportaal in eigen huisstijl. Klanten kunnen hier inloggen en orders inschieten, statussen van het transport opvolgen en tariefaanvragen berekenen.” 

Ambitieuze doelen

En daar blijft het niet bij. Sluyter Logistics is enorm ambitieus en wil haar klanten maximaal bedienen. Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen de strategie van de logistiek dienstverlener en haar klanten. Het doel is om verder te klimmen in de Top 100 Logistieke dienstverleners (nu 55), die sterk beïnvloed wordt door de mate van verduurzaming. William besluit: “Dat betekent niet alleen investeren in groenere en elektrische voertuigen, maar ook transparant en real-time communiceren over CO2-uitstoot en daarin doelen te stellen. Met Simply Deliver hebben we een oplossing waarmee betrouwbare zending-informatie transparant met de klant uitgewisseld kan worden. De innovatieve en flexibele modules van Simply Deliver stellen ons in staat om te versnellen als organisatie. Wij kunnen proactief processen efficiënter maken en eventuele fouten voorkomen. Het is prettig samenwerken met een daadkrachtige IT-leverancier en begin 2022 willen we deze samenwerking verder uitbouwen met de uitrol van andere modules.”

ONTDEK HET ECOSYSTEEM

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?