Sluyter Logistics kiest voor gebruiksvriendelijke Driver-App

KLANTCASUS

[seopress_breadcrumbs]

Sluyter Logistics Driver-App

Sluyter case in het kort

 • Vorige applicatie niet toekomstbestendig
 • Bewaken kwaliteit van belang
 • Snelle implementatie Driver-App
 • Voor in en out of cabin use
 • Koppeling met Transpas
 • Gebruiksgemak voor chauffeurs
 • Real-time planningsinfo
 • CO2-rapportages

“Met een druk op de knop is alle informatie direct voor iedereen beschikbaar. Zo heb je eenvoudig grip op de kwaliteit van je dienstverlening met volledig traceerbaar bewijs.”

William VeneboerSluyter Logistics

Sluyter Logistics is al bijna een eeuw in beweging. Door snel te reageren op klantbehoeften en marktomstandigheden blijft zij de toekomst voor. De logistieke dienstverlener biedt met 400 medewerkers onder andere groepage-, distributie- en warehousediensten vanuit Rotterdam, Schiphol, Tilburg, Deventer en Assen. Sluyter Logistics biedt vanuit deze 5 vestigingen met dagelijks 300 eenheden duurzame logistieke oplossingen in heel Nederland.

Belangrijke pijlers binnen de strategie van de logistiek dienstverlener zijn het innoveren op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. Sluyter Logistics maakt al naar volle tevredenheid gebruik van de Automatische Order Invoer en de CRM & Offer Management module. Toen ze hoorden over de Driver-App wilden ze hier direct meer over weten.

Het werken met de huidige boardcomputers remde de strategiedoelstellingen af in de ogen van sales manager William Veneboer: “De huidige applicatie functioneert naar behoren, maar is helaas niet toekomstbestendig. We moeten blijven inspelen op belangrijke ontwikkelingen, zoals het bewaken van hogere kwaliteitseisen, real-time track & trace en vooral de vastlegging van CO2-uitstoot. Wij willen als een van de meest duurzame spelers binnen onze branche bekend staan. Daarom is het vooroplopen op het gebied van gedetailleerde en eerlijke CO2-overzichten een must.”

Gebruiksgemak
voor chauffeurs

Simply Deliver is samen met Sluyter aan de gang gegaan met de implementatie en uitrol van een super gebruiksvriendelijke Driver-App. Hiermee geef je je chauffeurs en charters de juiste informatie op het juiste moment, zowel in als buiten de cabine. Het uitgangspunt was dat iedere chauffeur zegt: ik wil hier mee werken. Het mooie is dat iedereen, ook alle partners die dagelijks voor je rijden, de app kan downloaden en er direct mee aan de slag kan.

Vraag demo aan

Koppeling met
Transpas TMS

William vindt het belangrijk dat chauffeurs met veel plezier hun werk kunnen doen: “Iedereen die voor ons werkt krijgt een dagplanning in de app met onze eigen ‘look & feel’. Vanuit ons Transpas TMS communiceren wij rechtstreeks met de Driver-App. Wij kunnen veel meer informatie meegeven dan binnen onze huidige applicatie. Middels diverse instructievelden kan je heel gericht opdrachten meegeven. We hebben de app de afgelopen maanden met een groep van 30 chauffeurs getest en zij lopen ermee weg. Ze zijn blij met de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Het moet voor zowel chauffeurs als charters leuk en gemakkelijk zijn om voor ons te werken. Zo weten wij hen te binden aan onze firma.”

Real-time
planningsinfo

William wilde daarnaast een einde maken aan de vele handmatige werkzaamheden: “Bij Sluyter Logistics willen we zaken efficiënter maken. Voor de klant, voor de chauffeur en voor onszelf. Zaken die we handmatig deden en de klantenservice voor nodig hadden zijn nu geautomatiseerd. Indien gewenst kunnen onze klanten een track & trace link ontvangen en sturen wij updates wanneer er wijzigingen in de planning zijn. Met real-time planningsinfo kunnen we direct een mail sturen wanneer een referentie niet klopt of wachtkosten dreigen te ontstaan. We zijn hiervoor niet meer afhankelijk van de telefoon en dit scheelt veel tijd. Je gaat mensen anders inzetten: veel meer sturen op de kwaliteit van dienstverlening in plaats van problemen oplossen. Hierdoor halen de collega’s meer plezier uit hun werk.”

Ontdek de Driver-App

Flexibel inrichten 
per klant of opdracht

Met de Driver-App zijn logistiek dienstverleners volledig flexibel. Zij kunnen op klant- en locatieniveau de app zelfstandig inrichten. Als je bij een klant een foto van de lading wil maken, een CMR moet tekenen of bepaalde checks moet uitvoeren, kan je dit als instructie meegeven. Het grote voordeel is dat chauffeurs niet alles hoeven te onthouden, maar per adres de juiste instructie krijgen.

Traceerbaar
bewijs

William is lovend over de flexibiliteit van de app: “Het is prettig dat alles met vinkjes aan en uit te zetten is. Dat geeft zoveel flexibiliteit. Alle klanten zitten in een standaard proces dat je verder kunt verfijnen op basis van de klantwens. Zo is nakomen van Service Level Agreement’s binnen handbereik. Met de Driver-app kunnen chauffeurs foto’s maken van de lading, documenten scannen en emballage registreren. Klanten willen een digitale CMR met handtekening en opmerkingen. Met een druk op de knop is alle informatie direct voor iedereen beschikbaar. Dat alles op intuïtieve wijze. Zo heb je eenvoudig grip op de kwaliteit van je dienstverlening met volledig traceerbaar bewijs.”

Ontdek de Driver-App

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?