NIEUWS | 16 November 2020

Dit is waarom Simply Deliver als het eerste IT-bedrijf in Nederland is toegetreden tot ISHARE netwerk

Simply Deliver is het eerste IT-bedrijf dat iSHARE proof is. Dit betekent dat drempelloos veilig data delen voor klanten van Simply Deliver nu mogelijk is. iSHARE is een afsprakenstelsel dat zorgt voor een snelle en veilig manier van data delen, waardoor er meer inzicht in de logistieke keten ontstaat. Directeur Osman Akemir over de toetreding van Simply Deliver: “We willen er zeker van zijn dat onze klanten veilig en makkelijk hun data kunnen delen met andere partijen. Ze moeten out of the box te gebruiken zijn zonder dat onze klanten hiervoor iets dienen aan te passen.”

Smeets Ferry, gespecialiseerd in transport tussen het Europees vastenland en het Verenigd Koninkrijk, krijgt jaarlijks meer dan 100.000 transportorders te verwerken. Voor een aantal grote klanten worden deze via een EDI-verbinding automatisch ingeschoten, maar het gros van de orders komt via de mail binnen, met daarbij een pdf, Excel of Word-bestand. “We kunnen klanten wel vragen om een order op een voor ons gestandaardiseerde manier aan te leveren, maar daar hebben ze vaak helemaal geen zin in. Dat heeft ook geen enkele prioriteit op hun IT-afdeling.”

Simply Deliver voldoet als eerste bedrijf aan de eisen voor toetreding tot het iSHARE-netwerk. Akdemir is duidelijk over de reden waarom hij de Simply Deliver software zo snel gereed wilde hebben voor iSHARE: “In de nabije toekomst draait alles om digitaal zakendoen. Hierdoor komt ook het aspect dataveiligheid meer en meer op tafel als gepreksonderwerp. Bedrijven hebben moeite met het kiezen van het juiste of werkbare veiligheidsniveau voor data delen. De iSHARE-standaard is een goede standaard en is voorzien van een dubbele controle. Toetreden tot het iSHARE-afsprakenstelsel biedt ons de kans om klanten nog meer veiligheid te bieden in de Simply Deliver cloudomgeving.”

Data veilig en betrouwbaar delen

Dankzij iSHARE hebben partijen die data delen via het platform van Simply Deliver de zekerheid dat ze de data veilig en betrouwbaar delen. Ook als ze geen commerciële relatie met elkaar hebben of niet eerder met elkaar data hebben gedeeld.

De voordelen van iSHARE binnen Simply Deliver zijn groot

De voordelen voor Simply Deliver klanten zijn groot, legt Akdemir uit. “Stel je voor dat je binnen de keten wil koppelen met een nieuwe partner, dan zijn we twee belangrijke voordelen. Ten eerste is het niet nodig om te discussiëren over welk type security je nodig hebt of hoe dit te implementeren. Het is er gewoon al. Ten tweede is er een voordeel als de integratie tussen cloudsystemen plaatsvindt. De identificatie voor een individueel bedrijf is te doen met behulp van en EORI-nummer zonder dat je je druk hoeft te maken over de technische aspecten van het verhaal.”

‘Trots om de eerste te zijn’

Simply Deliver wil in alle gevallen klanten snel en makkelijk gebruik laten maken van het eigen platform. “Tegelijkertijd willen we de controle over de data voor onze klanten goed geregeld hebben. Dankzij iSHARE hebben klanten die gebruik maken van onze cloudoplossing de zekerheid dat partijen met wie zij data delen daadwerkelijk zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Ik ben er echt heel trots op dat wij als eerste het certificeringsproces succesvol hebben afgerond. Onze volgende stap is om nu de iSHARE-specificaties ook toe te passen bij de data-integratie met onze partners JORR-IT en Yellowstar.”

Vragen?
Neem contact op
Osman Akdemir

MEER NIEUWS

NIEUWS

Van den Bosch verbetert transport visibility met cloud integratie oplossing

Lees meer

KLANTCASE

De redenen waarom Dincer eenvoudigweg moest leveren

Bekijk Case

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?