COLLEGA AAN HET WOORD | 11 Januari, 2024

Out with the old, in with the new: Simply Deliver blikt terug en kijkt vooruit

Het jaar 2023 was voor Simply Deliver een periode van succes, gekenmerkt door sterke groei, internationale expansie, en voortdurende innovatie. Wat waren de meest inspirerende momenten? Welke ontwikkelingen heeft het bedrijf doorgemaakt en wat wordt de focus in 2024? In dit interview met Frank Erftemeijer, CCO en Osman Akdemir, CEO werpen we een blik op de mijlpalen, uitdagingen en toekomstplannen van Simply Deliver. Lees je mee?

2023 in drie woorden

Frank begint het gesprek met een duidelijk antwoord als hem gevraagd wordt om het afgelopen jaar samen te vatten in een paar woorden: “Een super succesvol jaar waarin de producten worden omarmd door ruim 30 nieuwe klanten en waarin onze teams de oplossingen en productontwikkeling echt zelf dragen.” Met gepaste trots reflecteert Frank op de solide staat van de organisatie en het bereikte succes. “De voorgaande twee jaren hebben we bij Simply Deliver actief geïnvesteerd in het aannemen en opleiden van nieuwe collega’s. In 2023 hebben we deze teams zelfsturend weten te maken en als organisatie een hele slag gemaakt. Deze ontwikkeling hebben we niet alleen intern gemerkt, ook klanten hebben dit zo ervaren en ons complimenten gegeven. Als organisatie zijn we zo robuust en schaalbaar dat we continu onze producten en service kunnen doorontwikkelen. Op deze manier blijven we de toegevoegde waarde voor klanten en toekomstige klanten maximaliseren. Afgelopen jaar heeft dan ook bewezen dat de markt klaar is voor Simply Deliver.

Groei en bewezen oplossingen

Met een personeelsbestand van meer dan honderd medewerkers in Rotterdam en Izmir heeft Simply Deliver indrukwekkende groei doorgemaakt. We verwelkomden in 2023 tientallen klanten verspreid over Nederland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, België, andere delen van Europa en ver daarbuiten. Naast de groei in het klantenbestand is het succes ook concreet zichtbaar in de volwassenheid van de producten. Waar begin van 2021 de Driver App werd gelanceerd , fungeert het inmiddels als een volwaardig vervanger van boardcomputers met het gebruiksgemak van alles in één app-platform met real-time communicatie, alle vertrouwde functies en standaard integraties voor optimale aansturing. Daarnaast hebben we met de internationalisering van het Intermodale Transport Management System (ITMS) grote internationale klanten aan het klantenportfolio toegevoegd.

De voortdurende, stijgende populariteit van het klantenportaal en AOE mag niet vergeten worden, vertelt Frank. Kostenefficiëntie en tijdbesparing blijven één van de meest belangrijke factoren. “Onze Saas-modules leveren bewezen besparingen op. Het is aantrekkelijk om modules in te zetten die betalen naar gebruik en het proces versnellen zodat je efficiënt kan groeien. Tegelijkertijd heb je meer visibility en zelfredzaamheid.”

De logistiek is meer open-minded

Een van de meest inspirerende momenten voor Frank was het zien van klanten die via via bij Simply Deliver kwamen, begonnen met één module en vervolgens geïnteresseerd waren in meer, wat volgens Frank de grote toegevoegde waarde van de oplossingen aantoont. Dit in combinatie met het veranderende koopgedrag, waar klanten nu zelf de gebruiksvriendelijkheid willen ervaren in plaats van traditionele demo’s, geeft blijk van zowel klantvolwassenheid als productkwaliteit. De wens om logistieke IT te vereenvoudigen groeit.

Toekomstvisie voor 2024

In 2024 ligt de focus op optimalisatie van bestaande producten en groei in het aantal klanten. De uitbreiding van de support- en implementatieafdelingen is een cruciaal onderdeel van de plannen om het aantal klanten te verdubbelen in 2024. Verder kent Artificial Intelligence een hoge prioriteit bij het proces van productontwikkeling, vertelt Osman. Met de komst van autonome auto’s, AI-driven processen en eindeloze mogelijkheden is het van cruciaal belang om continue te blijven innoveren om de ontwikkelingen voor te zijn. Deze innovatiedrive zie je terugkomen in de oplossingen. “Zo hebben we ergonomische verbeteringen voor een moeiteloze onboarding en ontwikkelen we AI-tools voor data entry en route-optimalisatie binnen ons intermodale TMS. De productontwikkeling vindt onder andere plaats op basis van sequential engineering en parallel production lines om efficiëntie te verbeteren en stilstand te minimaliseren.”

Frank sluit af met een krachtige boodschap die de nadruk legt op simplicity: “Als je als logistiek bedrijf iets wil automatiseren en verbeteren, denk dan niet dat je gehele bedrijfsbrede proces eerst moet worden geanalyseerd. Je kunt het ook andersom doen en gewoon een maand een pilot draaien voor een deel van het proces. Gewoon kiezen voor simplicity dus.”

Kies jij ook voor simplicity?

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?