KLANTCASUS

primeRail tilt intermodaal transport naar “The next level” met SaaS-platform Simply Deliver

In het kort

Uitdaging
primeRail heeft de ambitie om volledig gedigitaliseerde intermodaal-operator te worden. Hoe laat je alle transportactiviteiten digitaal op elkaar aansluiten?

Oplossing
Simply Deliver biedt de oplossing met haar Transport Management Platform met klantportaal. Deze schaalbare SaaS/cloud gebaseerd systeem kent automatische upgrades.

Resultaten

 • Automatisch orders uitwisselen en plannen & afstemmen met alle partners
 • Efficiënte afhandeling van supply chain processen leidt tot betrouwbare processen en betere service
 • Volledige transparantie en visbility in de keten
 • Klanten hebben inzicht in de performance van het intermodale proces
 • Binnen 16 weken live
 • Klaar voor een groei zonder extra mensen

primeRail is nu onderdeel van DFDS 

Transportorders die automatisch hun weg vinden langs multimodale schakels en volledige transparantie voor alle ketenpartners. Dat is wat de jonge intermodaal-operator primeRail zijn klanten biedt met het cloud-gebaseerde transport management platform van Simply Deliver. “In deze business waar je met zoveel verschillende partijen te maken hebt, draait alles om betrouwbaarheid van processen”, zegt CEO en oprichter Patrick Zilles. “Dit kan alleen als data voor iedereen transparant beschikbaar is en systemen naadloos met elkaar communiceren.”

Het Duitse primeRail heeft als jonge speler in de wereld van intermodaal transport een nieuwe norm neergezet op het gebied van efficiency en visibility. Als één van de eersten is het bedrijf erin geslaagd de afhandeling van supply chain processen tussen opdrachtgevers, railoperators, terminals, wegvervoerders en andere betrokken partijen, volledig automatisch te laten verlopen. “Ik ben al twintig jaar actief in de wereld van intermodaal transport en het viel mij op dat veel bedrijven bij het invoeren en afhandelen van transport orders nog handmatig de gegevens intikken”, zegt CEO en oprichter Patrick Zilles. “Met mijn bedrijf laat ik zien dat het ook anders kan. Door het uitwisselen en afstemmen van planninggegevens te automatiseren en volledig transparant te zijn richting opdrachtgevers en ketenpartners, kun je een veel betere service bieden en creëer je betrouwbare processen. Met al die partijen die moeten samenwerken en al die transportactiviteiten die precies op elkaar moeten aansluiten, is betrouwbaarheid één van de belangrijkste deugden die je in deze sector als logistieke dienstverlener kunt bieden.”

Binnen 16 weken live

Toen Zilles in 2019 het plan had om het nieuwe bedrijf op het gebied van intermodaal transport op te starten, zocht hij een IT-leverancier die hem de noodzakelijke technologie kon leveren om zijn ambitie als volledig gedigitaliseerde intermodaal-operator te verwezenlijken. Diverse transport management systemen nam hij onder de loep, maar er was er niet één die aan zijn strenge eisen voldeed én waarbij de leverancier in staat was snel een volledig draaiend platform op te leveren. Via een kennis kwam hij in contact met Simply Deliver dat als relatief jonge softwareleverancier furore maakte met een transport management platform op basis van Software as a Service (SaaS).

Met de flexibele technologie van Simply Deliver in combinatie met primeRails’s grondige kennis van intermodaal supply chain management, konden de bedrijven in een kort tijdsbestek de gewenste functionaliteit configureren en de noodzakelijk connecties met klanten en ketenpartners inrichten. Binnen 16 weken, inclusief 4 weken intensief testen en finetunen door de mensen van primeRail, was het systeem up-and-running. Op 1 januari 2020, precies volgens plan, rolde onder ketenregie van primeRail de eerste vrachten over de Europese spoorlijnen.

Non-conformity management

Wat baanbrekend is aan primeRail is dat het planning- en afstemmingsproces volledig automatisch door de software wordt afgehandeld. De transportorders van opdrachtgevers komen binnen via EDI, orders worden automatisch gecheckt en ingelezen, er wordt een preplanning gemaakt die vanuit het systeem automatisch naar de de betreffende terminal- en railoperators wordt gestuurd, de bevestigde laad- en vertrektijden komen terug en worden verstuurd naar de vervoerders. Zilles: “We hoeven alleen nog maar handmatig in te grijpen als er ergens iets misgaat en bijvoorbeeld door vertraging een bepaald tijdslot op een terminal of de boeking op een trein niet wordt gehaald, zodat we pro-actief kunnen anticiperen. Hierdoor kunnen ook onze klanten en ketenpartners veel efficiënter werken. Die hoeven hun orders niet meer via mail te versturen en hebben via onze klantenportal altijd zicht op hoe het loopt.”

Voordelen voor klanten

primeRail biedt zijn transportconcepten aan voor trajecten binnen de logistieke hotspot van Europa, dus het gebied tussen Duitsland (Duisburg) en Italië (Milaan). Het doet dit inmiddels voor diverse grote logistieke partijen, die volgens Zilles ook zeer te spreken zijn over de gebruiksvriendelijkheid en de connectiviteit van het Simply Deliver-systeem. “Tijdens de implementatie kregen we als feedback van één van onze grootste klanten dat ze “niet eerder zo’n soepel lopend integratieproject” hadden meegemaakt. Met de automatische koppelingen nemen we ze een hoop werk uit handen, maar ze krijgen ook inzicht in de performance van het proces en de rol die alle schakels hierin vervullen. Ze zien bij een afwijking waardoor deze is ontstaan en waarom een bepaalde aansluiting niet is gehaald. Ze zien wat er aan vooraf is gegaan, welke nieuwe afspraken er zijn gemaakt en wat de gevolgen zijn voor de planning. Dit stelt iedereen staat om zijn deel van het proces betrouwbaarder te maken.”

Klaar voor groei

primeRail is inmiddels ruim een jaar in bedrijf en ziet het aantal te regisseren transportorders gestaagd toenemen. “Het platform van Simply Deliver is goed schaalbaar waardoor we moeiteloos kunnen doorgroeien zonder in nieuw personeel te hoeven investeren. Omdat het werkt op basis van het SaaS-model hoeven we ons ook niet over het IT-beheer te bekommeren en komen upgrades automatisch beschikbaar.” primeRail heeft met zijn geautomatiseerd transport management systeem een nieuwe toon gezet en is klaar om uit te groeien tot een toonaangevende speler in het intermodaal railtransport.

Heeft u vragen?

Neem doormiddel van het onderstaande formulier contact met ons op.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?