Portex Logistics heeft meer tijd voor customer service

KLANTCASUS

Portex Logistics

Portex Logistics case in het kort

 • Veel handmatige verwerking orders
 • Druk en overwerk bij medewerkers
 • Met AOI-module orderinvoer automatiseren
 • Koppeling met Centric Plan & Go
 • Data controleren en verrijken
 • Meer tijd voor sales & customer service
 • Zelf klanttemplates inregelen
 • Boost kwaliteit dienstverlening
 • Meer doen met dezelfde groep mensen

“Met de Automatische Order Invoer-module hebben we meer tijd voor customer service en kunnen we de kwaliteit bieden die onze klanten gewend zijn. Orders worden razendsnel automatisch ingelezen en de planning kan direct aan de slag.”

Patrick LagendijkPortex Logistics

Portex, kort voor ‘Portugal Expeditie’, verzorgt sinds 2008 transport over de weg, over zee en door de lucht. De core business ligt bij logistiek en wegtransport, voornamelijk van en naar het Iberisch schiereiland. Naast Full Truck Loads (FTL) biedt het bedrijf groupagediensten met wekelijks 70 roundtips. Bij Portex draait alles om een snelle afhandeling en goede relaties met klanten.

Surfen op de digitale golven
Eigenaar Patrick Lagendijk windt er geen doekjes om: “Het handmatig verwerken van orders. Dat gaat door de digitalisering in de logistiek binnen 5 jaar compleet verdwijnen. Als ik al zie hoeveel orders er bij ons binnen komen. Dan weet je hoeveel dat er binnen onze branche zijn. Juist het handmatig verwerken van orders leidt tot fouten, overwerk en extra werkdruk bij werknemers. Als digitaal bedrijf gaan we voor 100% goede orderinvoer. En dat zonder te veel te vragen van het personeel. Als familiebedrijf zijn we er voor elkaar: dat betekent een leuke job.”

Portex Logistics
wil sneller groeien

Portex stelt alles in het werk om een digitale forwarder te zijn. Patrick legt uit: “We groeiden van 100 naar 500 orders per week. Dan heb je steeds meer medewerkers nodig om de orders handmatig in te voeren. We zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen om processen te automatiseren en digitaliseren. Een bevriende relatie bracht me in contact met Simply Deliver en de integratiemogelijkheid met het Centric TMS Plan & Go-systeem. Met deze eenvoudige SaaS-oplossing kunnen we het proces van orderinvoer automatiseren door het inlezen en verwerken van orders, inclusief controle, verrijking en doorsturen van de orders.”

Vraag demo aan

Zelflerend
systeem

“Voorheen nam het handmatig invoeren van alle orders door stagiairs veel tijd in beslag.  Vaak een halve dag per keer. Nu, wanneer ze een controlemelding krijgen, moeten ze alleen de orders controleren. Het systeem leert van aanpassingen die worden gemaakt, waardoor de volgende keer automatisch de juiste verwerking uitvoert. Hierdoor hebben we ruimte om sneller te groeien.”

100%
papierloos

Het voornaamste doel van Portex is om 100% zonder papier te werken. Nu de AOI-module live is, werkt het bedrijf al voor 95% zonder papier. “We waren bekend met scanning van facturen. In onze ogen een ouderwetse oplossing. Het verwerken van logistieke orderinformatie is echt anders en complexer. Ik kijk terug op een snelle implementatie, de eerste 10 klanttemplates waren binnen drie weken live. Het Simply Deliver team heeft ons laten zien hoe het systeem werkt en hoe we lay-outs van klanttemplates zelf konden maken. Ondertussen zijn er al 34 templates live. We kunnen nu zelfstandig nieuwe klanten onboarden”, stelt Patrick tevreden.

Ontdek de AOI-module

Boost kwaliteit
dienstverlening

Patrick is blij met de resultaten van de module: “Onze klanten zijn de backbone van de business. Met de Automatische Order Invoer-module hebben we meer tijd voor customer service en kunnen we de kwaliteit bieden die onze klanten gewend zijn. Orders worden razendsnel automatisch ingelezen en de planning kan direct aan de slag. Hierdoor kunnen medewerkers andere zaken oppakken. Door de AOI-module wordt er een centraal platform gecreëerd en kunnen er zoveel mogelijk mailorders automatisch verwerkt worden. Door verder te digitaliseren kunnen we met dezelfde mensen verder groeien. We hebben meer tijd om na te denken en alles te optimaliseren. We gaan zeker met Simply Deliver verder kijken hoe we nog meer efficiency kunnen behalen.”

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?