COLLEGA AAN HET WOORD | 25 Juni 2024

Ontmoet Mustafa Kalayci: De ruggengraat van Simply Deliver’s databasebeheer

Een bijzondere collega aan het woord, namelijk Mustafa Kalayci. Een man die normaal gesproken in de schaduwen van de organisatie te werk gaat, maar vandaag laten wij hem in het licht treden. Wat is zijn rol bij Simply Deliver en wat wat drijft hem tot het vinden van de beste oplossingen? En, hoe is hij eigenlijk bij de organisatie terecht gekomen? Waar hij ooit zijn loopbaan begon als stagiair in het team van Osman Akdemir, is hij inmiddels al jaren een ervaren databasebeheerder en lead developer.

Nadat Osman zijn bedrijf Simply Deliver begon, ontstond er op een moment de vraag naar een databasebeheerder. Tegen die tijd had Mustafa de nodige skills weten te ontwikkelen en hij kreeg het aanbod van deze functie. Dit was de ideale match die op het juiste moment werd gemaakt. Net als Mustafa is zijn functie inmiddels ook door ontwikkeld tot Oracle databasebeheerder en lead developer. Hij speelt een cruciale rol in het onderhoud van de technologische ruggengraat van het bedrijf. “Ik beheer Oracle databases en zorg ervoor dat deze ten aller tijden up-and-running zijn. Ik controleer de systeemgezondheid, back-ups en prestatieproblemen. Ik rapporteer aan de CTO (Pablo Girardi) en heb direct contact met ontwikkelaars. Ik leid ook het ontwikkelteam op het gebied van ontwerpen, prestatieproblemen en het oplossen van zakelijke problemen.” , aldus Mustafa.

De klanten van Simply Deliver komen bijna nooit in direct contact met Mustafa, toch hecht hij de meeste waarde aan effectieve communicatie. “Het bieden van de juiste oplossing draait zonder twijfel om goede communicatie. Als iemand begrijpt wat zijn/haar beweegredenen zijn, kunnen we eenvoudiger de uitdagingen aanpakken. En zelfs als we een probleem hadden, zal het, eenmaal opgelost, niet opnieuw gebeuren. Ik los graag de kern van problemen op. Ik houd er niet van om dingen twee keer te doen.”

Dynamisch, energiek en sterk

Dat zijn de drie woorden waarmee Mustafa Simply Deliver zou omschrijven. “Simply Deliver is een snelgroeiend bedrijf, dus er is altijd wel iets te doen. Elk teamlid heeft veel energie en goede communicatieve vaardigheden, waardoor veel problemen in korte tijd kunnen worden opgelost. Bovendien is iedereen bij Simply Deliver heel vriendelijk; wanneer iemand hun taal niet spreekt, schakelen ze meteen over naar Engels (de gemeenschappelijke taal) zodat niemand zich buitengesloten voelt.”

Mustafa’s ideale werkdag is een mix van het oplossen van problemen en proactieve monitoring. “Ik begin mijn dag vroeg om de systemen te controleren, nog voordat de andere collega’s wakker zijn. Overdag heb ik vergaderingen over uitdagingen met het team, beantwoord ik vragen van ontwikkelaars en ondersteun ik hen bij problemen. In mijn vrije tijd ontwikkel ik monitoring- en waarschuwingsmechanismen. Ik ondersteun ook de Oracle Community en beantwoord vragen wereldwijd. Onlangs ben ik verkozen tot Support Community 2023 Most Valued Contributor! Een enorme eer.” Mustafa sluit de dag het liefst af met een goed boek of hetgeen wat hem de meeste energie geeft: zijn vrouw en dochter.

We zijn blij om je bij het team te hebben Mustafa!

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 5

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?