Melkweg | Fritom realiseert aanzienlijke tijdsbesparing met automatische orderverwerking

KLANTCASUS

[seopress_breadcrumbs]

Melkweg | Fritom case in het kort

 • Orders komen op veel verschillende manieren binnen
 • Orders invoeren tijdrovend
 • Kans dat er fouten worden gemaakt
 • Achterstand door opstapeling van orders
 • Meer efficiëntie en tijdsbesparing
 • Doel is het maximale eruit halen
 • Niet alleen sneller werken, maar ook gemakkelijker

“We maken bij Melkweg | Fritom graag gebruik van slimme IT-oplossingen. De AOI-module is voor ons een voorbeeld van een IT-oplossing die het werk niet alleen sneller, maar ook gemakkelijker maakt.”

Naomi VogelsangMelkweg | Fritom

Melkweg | Fritom is dé logistieke dienstverlener in vloeibare producten. Met een vloot van ruim 600 tankcontainers vervoeren ze vloeibare producten voor de food, feed en technische industrie. Daarmee zijn ze de geschikte partner voor rijdende melkontvangst, intermodaal tanktransport, opslag en watertoevoermanagement. Met slimme IT-oplossingen, bijna een halve eeuw ervaring en een breed Europees netwerk bedienen ze dagelijks vele klanten in binnen- en buitenland.

Tot de zomer van 2022 werden orders volledig handmatig verwerkt. Dat kostte het order entry team veel tijd. De orders komen altijd op veel verschillende manieren binnen en bleven zich maar op stapelen. Om de efficiëntie te verhogen werd het tijd voor een slimme IT-oplossing. Daar kwam Simply Deliver om de hoek kijken. Na een demo over de functionaliteiten en voordelen van de AOI-module, leek het een passende oplossing voor Melkweg | Fritom. De oplossing had meerwaarde, was simpel en het klonk eenvoudig in gebruik voor de eindgebruiker.

Voorheen ging veel kostbare tijd verloren aan repetitieve taken, vertelt Naomi – medewerker Order Entry. “De automatisering van de orderinvoer via de AOI-module heeft ons geholpen om deze processen te stroomlijnen en vereenvoudigen, waardoor we aanzienlijke tijdswinst hebben geboekt. De automatisering heeft direct bijgedragen aan het verminderen van de gevoeligheid voor menselijke fouten bij orderinvoer, een bekend probleem in de transportsector waarbij tijdswinst en nauwkeurigheid cruciaal zijn.”

Niet alleen sneller werken,
maar ook gemakkelijker!

“Onze zoektocht naar een nieuwe IT-oplossing was voornamelijk gedreven door de noodzaak om de problemen rond tijdgebrek en menselijke fouten aan te pakken. We maken bij Melkweg | Fritom graag gebruik van slimme IT-oplossingen om de logistiek te optimaliseren. De AOI-module is voor ons zo’n voorbeeld van een IT-oplossing dat het werk niet alleen sneller, maar ook eenvoudiger maakt. Voorheen werden PDF’s, Excel’s, Word-files met order-, verzend-, factuurinformatie nog steeds per e-mail verstuurd. Deze informatie moet dan opnieuw overgetypt worden in ons eigen systeem. Met de implementatie van de AOI-module hebben we inmiddels deels af kunnen stappen van handmatige orderinvoer en worden bijvoorbeeld pdf’s automatisch ingelezen. Zo kunnen we onze dienstverlening steeds verder optimaliseren.”

Vraag demo aan

Tijdswinst en

minder menselijke fouten

“De implementatie van de AOI-module heeft onze medewerkers in staat gesteld om zich voor verschillende klanten al te onttrekken aan de last van handmatige orderinvoer, wat de snelheid en nauwkeurigheid van ons werk ten goede is gekomen. Hoewel een deel van de orders nog steeds handmatig wordt verwerkt, loopt een significant deel nu via de AOI-module. Zo hebben we met dezelfde hoeveelheid mensen meer capaciteit en blijft er voor onze medewerkers meer tijd over voor andere werkzaamheden. De unieke waarde van de AOI-module voor Melkweg | Fritom ligt in de tijdswinst en het minimaliseren van menselijke fouten, twee cruciale factoren in de wereld van transport en logistiek.”

Snel een appje of belletje naar Simply Deliver?
Zo geregeld!

Over het contact is Naomi positief. “Simply Deliver is een fijne partij om mee samen te werken. Het contact met Simply Deliver,is altijd prettig en laagdrempelig. Je kan snel een bericht sturen of even bellen en ze reageren altijd vrijwel direct. Ook tijdens de implementatie zijn we goed begeleid door het team van Simply Deliver, en bij vragen kunnen we nog steeds snel terecht.”

Ontdek de AOI-module

Doel is het
maximale eruit halen

“We zijn ervan overtuigd dat er nog meer te halen valt uit de AOI-module. Op dit moment zijn we veel in gesprek met Simply Deliver om te bekijken hoe we nog meer orders via de scan software kunnen verwerken. We willen onze operationele efficiëntie verder verbeteren en het maximale eruit halen. Daar gaan we voor!”

Ontdek de AOI-module

Demo aanvragen?

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 3

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?