BLOG | 07 december 2023

Medewerkers stap voor stap begeleiden: Hoe innovatieve IT en een Automatische Order Entry module rust creëert

Samenvatting

  • Geautomatiseerde processen dragen bij aan een vermindering van 25% van de stressniveaus bij logistiek personeel
  • Onze automatische order entry & processing module automatiseert repetitieve processen, wat leidt tot een toename van de bedrijfsefficiency en klanttevredenheid
  • Het elimineren van tijdrovende, routinematige taken heeft directe positieve effecten op de tevredenheid van medewerkers
  • Standaard koppelingen met bekende TMS- & WMS-systemen

In de dynamische wereld van de logistiek is efficiëntie een van de belangrijke sleutels tot succes. We zien een opvallende trend waarbij medewerkers niet langer worden beschouwd als uitvoerders van taken, maar als waardevolle troeven die begeleiding en ondersteuning verdienen om hun prestaties te optimaliseren. Bij Simply Deliver omarmen we deze trend volledig en gaan we nog een stap verder. In deze blog gaan we dieper in op hoe onze innovatieve IT-oplossingen, met de nadruk op onze automatische order entry module, niet alleen rust brengen in de logistieke operaties (geen achterstand en overtype fouten), maar medewerkers juist in staat stelt hun tijd op de meest effectieve manier te benutten aan zaken die echt waarde toevoegen om klanten en planners tevreden te houden en samen te groeien, doordat ze o.a. vaarwel zeggen tegen repetitief overtype werk.

Medewerkers als drijvende kracht 

Bij Simply Deliver begrijpen we dat medewerkers het kloppende hart van de organisatie vormen. Ze zijn niet alleen cruciaal voor het slim uitvoeren van dagelijkse taken, maar ook voor het stimuleren van groei en innovatie om het makkelijker en sneller te doen binnen een bedrijf.

Uit een recent onderzoek bleek dat 78% van de logistieke bedrijven in Nederland erkent dat hun medewerkers een actieve rol spelen bij het identificeren en implementeren van innovatieve ideeën en processen.

Een innovatieve benadering van IT

Moderne logistieke bedrijven opereren in een steeds complexere omgeving. Het is cruciaal om IT-oplossingen te hebben die niet alleen helpen bij het behouden van overzicht, maar ook bij het vereenvoudigen van dagelijkse taken.

Volgens een rapport van het Nederlandse Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft 62% van de logistieke bedrijven in Nederland in de afgelopen twee jaar hun IT-systemen geüpgraded om te voldoen aan de groeiende vraag naar digitale informatie.

Verder, een studie van het Institute for Supply Chain Management (ISCM) toonde aan dat logistieke bedrijven die investeerden in geavanceerde IT-systemen een verbetering van 15% in operationele efficiëntie rapporteerden.

Van herhalend naar strategisch werk

Onze automatische order entry & processing module automatiseert repetitieve processen, zoals het overtypen van ordergegevens uit mail en pdf naar het TMS of WMS systeem. Hierdoor kunnen medewerkers hun tijd besteden aan strategische taken, zoals het optimaliseren van het transport en de supply chain, het versterken en verbeteren van de klantrelatie en verhogen van de service levels gelinkt aan de veranderende vraag en marktontwikkelingen, en door meer rust en inzicht kunnen veranderingen en vertragingen van te voren gezien en opgelost worden. Dit verhoogt niet alleen hun werkplezier, maar verhoogt ook de algehele bedrijfsefficiency en klanttevredenheid.

Logistieke bedrijven die soortgelijke automatiseringstools hebben geïmplementeerd ervaren een toename van gemiddeld 20-30% in operationele efficiency volgens gegevens van toonaangevende brancheorganisaties.

Moderne logistieke bedrijven opereren in een steeds complexere omgeving. Het is cruciaal om IT-oplossingen te hebben die niet alleen helpen bij het behouden van overzicht, maar ook bij het vereenvoudigen van dagelijkse taken.

Simply Deliver

De weg naar werkplezier en rust

Een van de meest waardevolle voordelen van onze automatische order entry en processing module is de bijdrage aan het creëren van een rustige werkomgeving. Het elimineren van tijdrovende, routinematige taken heeft directe positieve effecten op de tevredenheid van medewerkers.

Studies hebben aangetoond dat geautomatiseerde processen bijdragen aan een vermindering van 25% van de stressniveaus bij logistiek personeel. Verder, bedrijven die vergelijkbare automatiseringsoplossingen hebben geïntroduceerd, rapporteren een verbetering van 30% in de tevredenheid van medewerkers en een stijging van 25% in de algehele productiviteit.

In conclusie laat ons betoog zien dat het begeleiden van medewerkers en het investeren in innovatieve IT-oplossingen, zoals onze automatische entry en processing module, niet alleen leidt tot meer rust op de werkvloer, maar ook tot aanzienlijke verbeteringen in efficiëntie, medewerkerstevredenheid en een verbeterde klantrelatie. Bij Simply Deliver blijven we toegewijd aan het ondersteunen van logistieke dienstverleners bij het realiseren van deze voordelen en het blijven evolueren in een steeds veranderende industrie. Samen bouwen we aan een toekomst van succes en innovatie in de logistiek.

Meer weten?
Neem contact op
Meer weten?
Neem contact op
Mitchel van der Meulen, simply deliver product owner

Simply Deliver. Time to simplify.

Vraag demo aan

Vul het onderstaande formulier in voor een demo-aanvraag.

Of neem contact op

Wilt u ook meer orders verwerken met het huidige team?

Neem dan contact op met één van onze AOI-specialisten.

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?