Jansen Logistics optimaliseert met kwalitatieve orderverwerking

KLANTCASUS

Jansen Logistics, AOI-module

Jansen Logistics case in het kort

 • 1.000 orders per week
 • Hoofdzakelijk handmatige orderwerking kostte veel tijd
 • Koppeling met Transpas
 • 40% van de orderregels geautomatiseerd, doel is 60%
 • Zelf klanttemplates inregelen
 • Geen fouten en achterstanden meer
 • Meer tijd voor customer service taken
 • Rust en kwaliteit op de afdeling

“Middels een standaard koppeling kan de Automatische Order Invoer module direct orderregels Transpas inschieten. Hiermee creëren we snelheid. ”

Leendert VisserJansen Logistics

Jansen Logistics is specialist in koel- en vriestransporten van en naar Duitsland, Frankrijk, Denenmarken, Zweden, Finland en Noorwegen. De logistiek dienstverlener ontzorgt klanten met een compleet dienstenpakket, zoals transport, opslag, verpakken, koelen, vriezen en cross-docken. Het bedrijf werkt met een jong wagenpark van 40 eenheden. De trailers beschikken over meerdere compartimenten waarin de temperatuur gescheiden ingesteld kan worden.

Naast visproducten vervoert Jansen Logistics veel vlees en vegan producten. De transportafdeling haalt de verse en ingevroren producten op bij de klant. Vervolgens worden de goederen gecrossdockt bij de eigen coldstore in Urk en op de route naar de ontvangers gezet. Al deze transportbewegingen beginnen met de ontvangst van orders. Tot voor kort werden de ongeveer 1.000 orders per week hoofdzakelijk handmatig verwerkt. Dat kostte het order entry team veel tijd.

Projectmanager Leendert Visser is verantwoordelijk voor IT. Hij kwam via een collega op het spoor van Simply Deliver: “Zij attendeerde mij op de Automatische Order Invoer module die succesvol bij een collega transporteur was geïmplementeerd. Zij waren bijzonder positief over deze oplossing. Genoeg reden om een demo aan te vragen. De gedachte achter de oplossing was simpel en het klonk eenvoudig. Daarom waren we direct overtuigd van de meerwaarde.”

Fouten
voorkomen

“We zagen dat we veel mankracht nodig hadden op de order entry. Op piekmomenten staat er veel druk op de mensen om alle orders in te voeren. Het is heel simpel: waar gewerkt wordt vallen spaanders. Een foutje is zo gemaakt. Juist door te automatiseren haal je de foutkans eruit. De converter van Simply Deliver werkt foutloos en vult informatie van de orders aan op basis van business rules. In de koppeling met Transpas wordt de kwaliteit bewaakt. Als er iets ontbreekt dan krijg je automatisch een melding dat de order nog gecontroleerd dient te worden. Hiermee gaat de foutmarge zo goed als naar nul en wordt het proces versneld. Daarnaast neemt het natuurlijk ook veel werk uit handen.”

Vraag demo aan

Top-10 klanten
snel geautomatiseerd

“Ook bij ons gaat de bekende 80/20 regel op: ongeveer 80% van de orderegels komt van 20% van de klanten. Simply Deliver heeft de eerste 10 klanttemplates ingeregeld en hiermee hebben we een enorme slag kunnen slaan. Inmiddels zijn de grootste klanten allemaal live en daarmee is 40% van de orderregels geautomatiseerd. De focus ligt nu op de groep klanten die niet iedere dag transport bij ons boeken. Juist omdat we aan de voorkant een goede werkwijze hebben afgesproken, loopt het als een zonnetje. Ons doel was 60% van de orders automatisch binnen te laten komen, daar zitten we bijna op. Helemaal 100% gaan we niet halen, we hebben best ook wel wat klanten die daar te onregelmatig voor boeken.”

Zonder medewerking
klant resultaten boeken

“In het verleden hebben we vaker geprobeerd te koppelen met klanten. Afgezien van de hoge kosten moet je dan ook de medewerking van klanten krijgen. Daar hebben zij vaak de tijd niet voor. De kracht van Simply is dat onze klanten niet merken dat wij met de Automatische Order Invoer module werken. Zij kunnen hun werkwijze handhaven: op dezelfde wijze orders mailen en de Simply converter doet de rest. Je kunt dus je orderinvoerprocessen versimpelen en versnellen zonder je klanten lastig te vallen. Al met al levert het werken met deze oplossing tijdwinst op. De capaciteit die vrijgekomen is, kunnen we nu vrijmaken voor customer service taken. Met als doel, tevreden klanten.”

Ontdek de AOI-module

Flexibele
add-on module

“Wij werken met Transpas Enterprise als Transport Management Systeem. Ik ben overtuigd dat je qua IT moet samenwerken met specialisten. Transpas heeft een geweldig TMS en Simply Deliver biedt de beste add-on qua orderverwerking. Zo pakt iedereen zijn core business in het proces. Middels een standaard koppeling kan de Automatische Order Invoer module direct orderregels Transpas inschieten. Het sluit gewoon naadloos op elkaar aan. Elke order email die binnenkomt, wordt direct automatisch verwerkt en staat dan foutloos in ons TMS. Orders die niet goed zijn worden tegengehouden en moeten bewerkt worden door orderentry. Zij zien nu alleen de orders die fout gaan. We kunnen zelf ook nieuwe klanttemplates binnen de converter inrichten. Nieuwe klanten richten we meteen in. Al met al is het een hele gebruiksvriendelijke oplossing.”

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?