PERSBERICHT | 10 mei, 2021

ICT-veteraan sluit zich aan bij Simply Deliver

In het kort

  • Frank Erftemeijer sluit zich aan bij Simply Deliver
  • E-commerce heeft visibility bewustzijn vergroot
  • Ook in de logistiek wil men 24/7 zichtbaarheid in de supply chain
  • Dat kan met de Plug & play ICT-oplossingen van Simply Deliver
  • In de cloud werken, vergt geen grote investering vooraf
  • SaaS betekent ‘pay-per-use’ en volledige connectivity. Ketenpartners sluit je gemakkelijk aan
  • Kies voor doelgerichte modules die gebruiksvriendelijk zijn

Frank Erftemeijer zit al 25 jaar in de frontlinie van ICT-oplossingen voor transport management. Hij was de drijvende kracht bij diverse toonaangevende bedrijven totdat hij recent besloot een nieuwe weg in te slaan. Een weg richting ‘de nieuwe wereld’ zoals hij dit zelf noemt, namelijk die van Simply Deliver, ontwikkelaar van ultramoderne plug & play cloudoplossingen voor transport en supply chain management. Wat is zijn drijfveer en wat ziet hij momenteel in de markt gebeuren. Een interview.

Wat zijn de grote uitdagingen waar logistieke bedrijven momenteel mee worstelen?

“Door de opkomst van e-commerce afgelopen tien jaar zijn we met z’n allen gewend geraakt aan een extreem hoog niveau van visibility, leverbetrouwbaarheid en gebruiksgemak. Alles is vindbaar en online te bestellen, het kan worden bezorgd waar je maar wil, en ook nog supersnel en zonder extra kosten je kan zelfs tot het laatste moment de levertijd en locatie zelf wijzigen. Dit is inmiddels ook het referentiekader voor logistieke dienstverleners in de B2B-wereld geworden. Om daaraan te kunnen voldoen moeten ze feitelijk al hun processen gaan moderniseren; slimmer plannen, orders sneller afhandelen, realtime data met subcontractors uitwisselen, visibility platforms optuigen, etc. Hiervoor zijn geavanceerde ICT-systemen nodig, maar veel logistieke bedrijven zien daar tegen op. Hun ervaring is dat dit veel tijd en geld kost en daar zijn ze een beetje klaar mee. Ze zijn automatiseringsmoe terwijl ze juist nu stappen moeten zetten. Dáár zit volgens mij de grote uitdaging.”

Hoe moeten bedrijven die uitdaging volgens jou te lijf gaan?

“Ik denk dat de sleutel ligt bij cloudoplossingen met een nieuw pricing en implementatie model zoals Simply Deliver die biedt. De meeste bedrijven hebben afgelopen jaren veel geïnvesteerd in gestandaardiseerde processen en bedrijfsbrede ERP- en TMS- en SCM-systemen en integratie mogelijkheden. Waar ze nu behoefte aan hebben zijn specifieke oplossingen die snel verbeteringen en bovenal snel resultaat opleveren en die makkelijk zijn in te passen in hun huidige architectuur en IT-landschap. Geen grote implementatieprojecten maar doelgerichte modules die je eenvoudig vanuit de cloud aanroept en die zo gebruiksvriendelijk zijn dat je er direct mee kunt werken. Bedrijven moeten ook zelf kunnen bepalen welke aanvullende componenten ze nodig hebben en waar ze als eerste mee willen beginnen. Wil een klant een verbeterslag in het order entry proces en ook de handmatige order-invoer automatiseren , dan kiezen ze als eerste voor de Simply Converter (Mail, PFD, MS-word,Excel), om maar iets te noemen, en als dit goed bevalt dan gaan ze verder met andere modules. Ze bepalen zelf hun groeipad en het tempo.”

Veel software draait toch al in de cloud, waarom is dit nu opeens zo’n doorbraak?

“Het is een misverstand dat nu al zoveel software uit de cloud komt. Veel bedrijven laten hun systemen hósten bij een cloud-provider, maar die werken in feite nog gewoon met hun eigen dure, op maat gemaakte software. Natuurlijk heb je dan wel voordelen ten aanzien van IT hardware availability en beheer. Maar dat is slechte een klein voordeel. Echte cloudsoftware is Plug & Play beschikbaar, ieder bedrijf werk met dezelfde software, ingericht zoals zij het wilt en en je betaalt puur op basis van gebruik. Je hoeft zelf dus niks te installeren, ook geen updates. Je werkt dus altijd met de nieuwste versie. Je profiteert direct van functionele product-verbeteringen de laatste ‘security patches’ . Alle modules hebben standaard stekkers en zijn makkelijk connecteerbaar en gebruikers ervaren het als één geïntegreerd systeem passend bij hun proces. Een bijkomend voordeel van cloud-software is dat je bijvoorbeeld aanvullende app-s kunt aanvinken welke je ook direct beschikaar kunt stellen voor subcontrators en klanten Zo kun je bijvoorbeeld ook je subcontractors met een POD & Visibility app uitrusten waardoor je richting klanten één visibility-platform in jouw huisstijl laat zien.”

"Geen grote implementatieprojecten maar doelgerichte modules die je eenvoudig vanuit de cloud aanroept en die zo gebruiksvriendelijk zijn dat je er direct mee kunt werken."

Maar ieder bedrijf heeft toch unieke software-eisen, hoe ga je daar dan mee om?

“Die specifieke eisen die ieder bedrijf heeft, zitten vooral in wat men wil zien en gebruiken. In de afgelopen 25 jaar is het datamodel en de functionaliteit compleet en flexibel uit te breiden. Met een goede cloudoplossing kun je alles zelf configureren. Ieder transportbedrijf heeft een order management systeem nodig maar het verschil zit ‘m in de velden(data) die een bedrijf bij een order wil zien & vastleggen en de functies die hij wil gebruiken. In de order management software van Simply Deliver vink je eenmalig de velden en functies aan die voor jou van toepassing zijn en dan werkt het platform en de app vervolgens precies zoals jij wilt. Een wegvervoerder in de chemie ziet dus andere informatie dan een bedrijf in de Fast Moving Consumer Goods, maar de functionaliteit kan voor beide bedrijven hetzelfde zijn.”

Is de transportsector al klaar voor standaardsoftware uit de cloud “SaaS?

“Ik denk dat ze er juist nu klaar voor zijn. De supply chain sector heeft de afgelopen jaren veel in standaardisatie en het elektronisch uitwisselen van gegevens geïnvesteerd. Denk aan het ontwikkelen van de elektronische vrachtbrief, de koppelingen met portals& platformen en de standaard EDI-berichten tussen bedrijven. Transportbedrijven realiseren zich als geen ander dat ze een cruciale en essentiele schakel zijn in de logistieke keten en dat IT-systemen perfect moeten communiceren met die van andere bedrijven. Om dat te bereiken hebben ze hun backend-processen de afgelopen jaren op orde gebracht en zijn ze qua IT-organisatie meer volwassen geworden. Dit is dan ook juist het ideale moment om met cloudsoftware aan de slag te gaan. Nu kunnen ze namelijk gaan oogsten en profiteren van al die inspanningen en investeringen die ze eerder hebben gedaan. Het IT-zuur hebben ze gehad, nu komt het zoet.” 

Je zit al lang in het wereldje, wat maakt je zo enthousiast over Simply Deliver?

“De sector komt in een fase waarin fundamenteel anders met transport management software wordt omgegaan. Geen grote implementaties en investeringen meer, maar breid je huidige systemen uit met plug & play oplossingen die in een paar weken draaien en via de standaard connectoren eenvoudig samenwerken met bestaande TMS,WMS,ERP, Fleet, Visibility connectors. En niet te vergeten je betaalt pas als je het gebruikt. Dat is de nieuwe wereld waarin Simply Deliver koploper wil zijn. De state-of-the-art cloud architectuur! De oplossingen die we hebben ontwikkeld hebben zich inmiddels bewezen, bij zowel grote als kleine bedrijven, en slaan ook echt aan. Onze eerste klanten, de early adopters, zagen een snelle Return on Investment en zijn laaiend enthousiast over onze moderne aanpak. Dat is voor mij de stimulans om hier weer vol overgave voor te gaan!. Voor mijn gevoel is er een nieuw tijdperk in transport management aangebroken en daar wil ik graag opnieuw de voortrekker in zijn.”

Meer weten?
Neem contact op
Osman Akdemir
Meer weten?
Neem contact op

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?