HZ Logistics gaat voor 100% automatische orderinvoer

KLANTCASUS

H.Z. Logistics

HZ Logistics case in het kort

 • 80% orders reeds geautomatiseerd middels EDI-koppeling
 • Op zoek naar oplossing voor laatste 20%
 • Piekbelasting en wijzigingen zorgden voor veel handmatig werk
 • Automatische Order Invoer-module live met standaard Transpas TMS-integratie
 • Deze orders worden nu automatisch verwerkt
 • Module werkt ook feilloos in Roemenië en Polen

“De Automatische Order Invoer-module kan je inregelen zonder hulp van klanten. Als het bij onze branchegenoten werkt, werkt het ook bij ons.”

Audrey ZuiderwijkH.Z. Logistics

HZ Logistics rijdt dagelijks met 600 vrachtwagens door Europa en is uitgegroeid tot specialist in temperatuur gereguleerd transport van groente, fruit, bloemen en planten. Met een breed pakket aan logistieke diensten, zoals internationaal en intermodaal groupagetransport, distributie, scheepsbevoorrading en warehousing neemt de logistiek dienstverlener alles uit handen. Naast het hoofdkantoor in De Lier heeft HZ Logistics drie buitenlandse vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Polen en Roemenië. 

Een efficiënter
orderinvoerproces

De logistiek dienstverlener heeft middels EDI-verbindingen 80% van alle orders die binnenkomen reeds geautomatiseerd. De lat ligt hoog bij H.Z. Logistics: het doel is namelijk om nagenoeg alle orders automatisch te verwerken en in te lezen. Via een collega vervoerder, die hetzelfde TMS-systeem gebruikt, kwamen ze op het spoor van Simply Deliver. Deze partij was te spreken over de snelle implementatie van de Automatische Order Invoer-module. H.Z. Logistics nam contact op met Frank Erftemeijer en hij wist direct dat Simply Deliver dit varkentje kon wassen.

Vraag demo aan

Te veel
handmatig

werk

Audrey Zuiderwijk is met haar broer eigenaar van H.Z. Logistics. Samen voeren zij de dagdagelijkse leiding over het bedrijf. Audrey vertelt over de wens om ook de laatste 20% van de orders die binnenkomen te automatiseren: “Het orderinvoer team was gewoon nog te veel met handmatig werk bezig. Sommige klanten wilden geen EDI-koppeling. Gezien de enorme hoeveelheid orders die elke dag binnenkomt, waren we op zoek naar een bewezen oplossing. Eerst hebben we naar andere toolings gekeken, maar die werkten niet. Na het gesprek met Simply Deliver was ik direct overtuigd van de Automatische Order Invoer-module. Zeker omdat je deze module kan inregelen zonder hulp van klanten. Bovendien, als het bij onze branchegenoten werkt, werkt het ook bij ons.”

Standaard
koppelingen

Simply Deliver is bekend met veel TMS-systemen en heeft al vaak gekoppeld met Transpas via een standaard API. Ook deze keer liep de implementatie op rolletjes, de eerste orders liepen snel door het systeem. In eerste instantie is H.Z. Logistics gestart met het inregelen van klanten die grote hoeveelheden orders per dag insturen. Daarna zijn de complexe orders beetgepakt en met wat slimmigheden konden deze ook verwerkt worden. Binnen de groente- en fruitbranche gebruiken veel verladers hetzelfde systeem. Het grote voordeel hiervan is dat templates gedeeld kunnen worden en dat er snel meters gemaakt kunnen worden. Met zo’n template kan je orders die per e-mail binnenkomen direct omzetten en inlezen in je systeem.

Ontdek de AOI-module

Grens-
overschrijdende

oplossing

“Ondanks de andere talen in Roemenië en Polen, werkt de Automatische Order Invoer-module ook daar als een zonnetje. Polen was vanaf het begin betrokken bij de implementatie en Roemenië is niet veel later aangehaakt. Met deze logistieke software-oplossing ga je echt anders werken. De mensen op de orderinvoer krijgen een controlerende taak. Zeker bij klanten die veel wijzigingen hebben, is het prettig dat onze collega’s goed meekijken. Vooralsnog werkt het systeem feilloos en hebben we al kwart van de laatste 20% geautomatiseerd”, vertelt Audrey enthousiast.

Minder stress en
geen backlog meer

Audrey wilde de piekmomenten op de orderinvoerafdeling verkleinen: “In onze branche heb je echt te maken met pieken. Dan vliegen de orders je echt om de oren. Dat brengt natuurlijk de nodige spanningen met zich mee. Wij wilden echt van die backlog af, dat is funest voor een optimale planning. Bovendien brengen de vele wijzigingen binnen klantorders ook veel werk met zich mee. Nu dit allemaal automatisch doorloopt, is de werkdruk op de afdeling enorm gedaald. Dat gaat zeker in tijden van vakantie of afwezigheid van bepaalde personen enorm veel rust met zich meebrengen. Ik ben ervan overtuigd dat we met de Automatische Order Invoer-module van Simply Deliver een heel eind richting 100% geautomatiseerde orderinvoer kunnen komen. Het mooie is dat we hiervoor niet afhankelijk zijn van klanten, maar gewoon een oplossing hebben die naadloos aansluit bij de manier waarop zij orders plaatsen. Dat is nog eens flexibel.”

Ontdek de AOI-module

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?