BLOG | 04 april 2024

Fluitend in de file: zo neemt het werkplezier toe met de Driver-App

Als chauffeur in de logistieke sector sta je elke dag voor de uitdaging om vracht tijdig en efficiënt af te leveren, te midden van een doolhof van laad- en losadressen met elk hun eigen set regels en voorschriften. Je weet als geen ander dat de communicatie met de planners niet altijd soepel verloopt en dat er al snel veel verschillende tools en appjes door elkaar gaan. Traditionele boardcomputers bieden niet altijd de flexibiliteit en service gedreven inzichten en workflows om een efficiënte en gebruiksvriendelijke job afhandeling te bewerkstelligen.

Hectiek, stress en veel veranderingen in de planning. Gelukkig is er een oplossing: de Driver-App van Simply Deliver! De Driver-App is specifiek ontworpen met de chauffeur in gedachten. Het is niet zomaar een technologische toevoeging, maar eerder een ultieme bondgenoot op de weg. Het is een oplossing die niet alleen de werklast verlicht, maar ook het werkplezier vergroot, zelfs te midden van toenemende eisen en uitdagingen.

Direct aan de slag

Stel je voor, geen uitgebreide inrichtingsprojecten waar je afhankelijk bent van de IT-leverancier en het gebruiksgemak maximaal blijkt. Met de Driver-App kunnen chauffeurs na een eenvoudige registratie direct aan de slag, zonder kostbare tijd te verspillen aan trainingen of administratieve processen. Gewoon downloaden, registreren en de weg op. Het beste van alles is dat de chauffeur alleen de informatie te zien krijgt die op dat moment relevant is voor zijn of haar specifieke opdracht en route, waardoor ze zich kunnen concentreren op wat echt belangrijk is. De Driver-App is ontworpen als een echte app waardoor het de ergonomie en het gebruiksgemak heeft van standaard apps zoals we die allen kennen. Je kunt de chauffeursapp downloaden en direct aan de slag. “Het in gebruik nemen van de chauffeursapp ging gemakkelijk en snel. De app leidt je eenvoudig door het proces en is super snel met scannen en foto’s maken. Twee keer knipperen en ik kon de weg op”.

Eenvoudig in gebruik

Van het maken van foto’s van de lading tot het scannen van bijvoorbeeld cmr’s, pakbonnen en douane-documenten en het registreren van emballage, de Driver-App vereenvoudigt alle administratieve taken met een druk op de knop. Verder wordt de de urenregistratie per activiteit automatisch bijgehouden. Met slechts één klik vanuit TMS is alle benodigde informatie beschikbaar. De app is zowel binnen als buiten de cabine te gebruiken. Geen gedoe meer met papierwerk en ingewikkelde processen. “Grote knoppen en een overzichtelijk beginscherm. Ik ben blij met de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Lekker duidelijk en snel!” Alles wat je nodig hebt, is direct binnen handbereik. Dit alles is mogelijk met dezelfde look & feel van jouw eigen organisatie.

Real-time communicatie

Real-time communicatie met planners en opdrachtgevers is essentieel voor een soepele werkdag en de Driver-App maakt dit mogelijk. Zo ontvang je snel updates en kun je proactief handelen in geval van veranderingen of vertragingen. Jouw klanten eisen bepaalde service levels met bijbehorende acties. De Driver-App koppelt automatisch de benodigde acties aan een opdracht en als chauffeur volg je eenvoudig de stappen. Het grootste voordeel is dus dat je als chauffeur niet meer alles per klant hoeft te onthouden. In de Driver-App staat de volledige instructie op klantniveau, wat essentieel is voor het behoud van tevreden klanten en een soepele operationele gang van zaken. Zowel de planners, opdrachtgevers en chauffeurs hebben real-time inzicht in het gehele proces. “Ook is er hierdoor meer tijd beschikbaar om daadwerkelijk mijn rustmomenten te nemen. Door administratieve taken, onverwachte situaties of verschillende voorschriften en eisen op laad- en loslocaties gaat er onnodig tijd verloren. De Driver-App bespaart tijd en biedt inzicht, waardoor de dag niet chaotisch en stressvol verloopt”

Een stress-vrije oplossing

Het laatste voordeel is zeker niet de minste. Het draagt ook bij aan het werkplezier. In een sector waar chauffeurstekorten een reëel probleem zijn, is het behoud van tevreden chauffeurs van vitaal belang. De app biedt een stressvrije oplossing, leidt je door het proces en toont alleen de voor een chauffeur op dat moment relevante informatie, waardoor de chauffeur zich kan concentreren op de essentie van het werk en het maximale uit de werkdag kan halen. Continu heen en weer bellen tussen de planning en de chauffeurs is verleden tijd. Zo gaat er geen kostbare tijd verloren en kan de focus weer verlegd worden op de kerntaken van een chauffeur; vracht met zorg van A naar B brengen.

In een sector waarin elke minuut telt, is het tijd om de overstap te maken naar een app die echt begrijpt wat een chauffeur nodig heeft. Vele chauffeurs hebben de voordelen tijdens hun werk al ervaren.

Ontdek zelf de voordelen van de Driver-App en maak de werkdag van een chauffeur stressvrij en plezierig. Hieronder in het kort de voordelen van de Driver-App op een rij:

  1. Real-time communicatie

  2. Snelle implementatie

  3. Standaard integraties met planningsystemen

  4. Visibility met live-tracking

  5. Kostenbesparing

  6. Je wordt eenvoudig door je taken heen geleid

  7. Geschikt voor Android & iOS

Ontdek alle functionaliteiten en voordelen hier.

Ook het werkplezier verhogen voor jouw chauffeurs? Vraag direct een demo aan.

KLANTCASES

KLANTCASE

TransMission kiest met Driver-App voor hoogste servicegraad

Bekijk case

KLANTCASE

Sluyter Logistics versnelt processen met modules van Simply Deliver

Bekijk case

Hoe nuttig was deze pagina?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?