Claassen Logistics ontlast organisatie met client portal

KLANTCASUS

Claassen Logistics, client portal

Claassen Logistics case in het kort

 • Claassen verwerkt 1.700 orders per dag
 • Veel belletjes en telefoontjes over statussen
 • Client portal om organisatie te ontlasten
 • Snelle implementatie & onboarding
 • Standaard integratie met TMS
 • Klanten kunnen zelf labels printen & alerts inrichten
 • Real-time status informatie op correcte wijze delen
 • Claassen is klaar voor de toekomst

“Opdrachtgevers eisen dat wij data delen, want zij willen de status van zendingen in real-time volgen en notificaties versturen naar zichzelf en eindontvangers.”

Huib ClaassenClaassen Logistics

Claassen Logistics biedt haar klanten een compleet pakket logistieke diensten: transport, distributie, warehousing, zee- en luchtvracht en e-fulfilment. Het bedrijf is naast Europees transport gespecialiseerd in 24-uurs Benelux distributie. Met 300 werknemers en 110 wagens verwerkt Claassen Logistics gemiddeld 1.700 orders per dag. Persoonlijke aandacht en korte lijnen staan centraal. Het is ook daarom dat Claassen Logistics op zoek ging naar een state-of-the-art client portal dat gemakkelijk te koppelen is met het nieuw opgeleverde Transport Management System. 

Zelf
in control

Huib Claassen vertelt over zijn zoektocht naar een client portal: “Wij zochten een partij die gefocust is op deze materie en hebben diverse gesprekken gevoerd. Wij waren tijdens de demo van Simply Deliver direct overtuigd van de vele mogelijkheden. Voorop stond dat wij opdrachtgevers en partners meer inzicht konden geven in de werkzaamheden die wij voor hen uitvoeren. Onze business is heel dynamisch en klanten hebben vaak uiteenlopende wensen. Voor ons stond een flexibele oplossing voorop; een module waarin je gemakkelijk zaken aan en uit kan zetten. Zo zijn notificaties, entry mogelijkheden en statusinformatie berichten configureerbaar op klantniveau. Dit kunnen we zelf ‘customizen’ zonder tussenkomst van Simply Deliver.”

Vraag demo aan

Organisatie
ontlasten

In de logistiek draait alles om snelheid en het optimaliseren van processen. Huib neemt ons mee naar de noodzaak van het client portal: “In ons vak heb je dagelijks heel veel zendingen. Met die aantallen is het een vereiste om online data te delen. Iedereen informeren via e-mail is gewoon niet wenselijk. Je kunt je ook afvragen of klanten zitten te wachten op veel mailtjes. Een portal geeft overzicht; klanten kunnen nu de status van orders online inzien en hoeven niet meer te bellen & mailen. Dit ontlast onze organisatie en gaat heel veel kostbare tijd schelen. Het mooie van het client portal is dat je geen EDI-verbindingen nodig hebt om data uit te wisselen. Wij werken voor veel MKB-bedrijven en voor hen is EDI vaak niet de juiste oplossing, omdat zij niet dagelijks boeken. Met dit client portal bieden wij een gemakkelijk alternatief.”

Soepele
implementatie &
integratie

Ondanks het uitdagende wensenpakket kijkt Huib terug op een mooie implementatie: “Het Simply Deliver-team heeft echt de verwachtingen waargemaakt en de module is conform planning opgeleverd. De koppeling met het TMS loopt goed. Orders worden via het client portal zo ons TMS ingeschoten en statussen weer teruggestuurd. Ook kunnen klanten vanuit het portaal labels printen en aan de zendingen bevestigen. Hiermee kunnen we deze zendingen in goede banen door ons proces leiden. Deze scanbare labels zijn ideaal bij snelle cross-dock acties. Daarnaast kunnen klanten via het portal zelf gemakkelijk orders invoeren. Het systeem voert direct data validaties uit. Adressen, referenties en gewichten worden gecontroleerd. Zo worden eventuele fouten direct gesignaleerd en kan men deze corrigeren.”

Ontdek het client portal

Real-time inzicht
in transportstatus

Huib Claassen vertelt over de voordelen van het client portal: “Zakendoen met Claassen moet gewoon gemakkelijk zijn. Online samenwerken in een client portal geeft overzicht. Opdrachtgevers eisen dat wij data delen, want zij willen de status van zendingen in real-time volgen en notificaties versturen naar zichzelf en eindontvangers. Het TMS geeft statussen direct door aan het client portal. Zo weten zij direct waar de zending is. Daarnaast kunnen klanten orders in het portal invoeren en die worden vervolgens in het TMS ingeschoten. Een snelle en efficiënte manier van werken.”

Future-proof
oplossing

Claassen voorziet dat ook de laatste klantgroepen orders via het client portal gaan inschieten. “We zijn met dit portal klaar voor de toekomst. Het biedt veel mogelijkheden en is gemakkelijk uit te breiden. De kracht zit hem in het samenspel tussen het TMS en client portal. Na de livegang gaan we ook meer features krijgen en die vervolgens uitrollen. Zo gaan wij bijvoorbeeld een track & trace service aanbieden aan opdrachtgevers. Data van onze eigen vrachtwagens en internationale partnernetwerken gaan we naar ons systeem trekken. Hiermee kunnen onze klanten eindontvangers en andere belanghebbenden zendingen laten tracen in hun eigen huisstijl. Ik kijk er nu al naar uit om hier samen met Simply team verder mee aan de slag te gaan”, besluit Huib enthousiast.

Ontdek het client portal

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?