BosDaalen versnelt orderverwerking met Automatische Order Invoer

KLANTCASUS

BosDaalen

BosDaalen case in het kort

 • De logistiek dienstverlener wil orderprocessen automatiseren en versnellen
 • EDI-koppelingen inregelen vraagt om tijd van opdrachtgever. Die prio en tijd is er vaak niet
 • Met de Automatische Order Invoer module kan dit proces worden versneld
 • Live binnen enkele weken en aantal automatisch verwerkte orders binnen 6 maanden verdubbeld
 • Planners minder handmatig werk en meer tijd voor een efficiëntere planning

“Met de Automatische Order Invoer module is het aantal orders dat automatisch wordt verwerkt binnen 6 maanden verdubbeld. Dat is nog eens versnellen!”

Emma MagerBosDaalen

BosDaalen is actief in (geconditioneerd) transport en al ruim 100 jaar een begrip in het Westland en ver daarbuiten. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van groenten, fruit, bloemen en planten van en naar Duitsland, Zwitserland en Noord-Frankrijk. Zowel groupage als complete vrachten worden snel en zorgzaam van A naar B vervoerd.

Bij de logistiek dienstverlener is de klant koning. Zij waarderen de snelheid van handelen van de organisatie en de vroege aankomsttijden van lading in het buitenland. Al die tevreden klanten brengen natuurlijk de nodige orders met zich mee. Het gaat om duizenden orders per week en dat leidt tot veel handmatige werkzaamheden. Het is dan ook niet zonder reden dat BosDaalen op zoek ging naar een oplossing waarmee zij deze volumes met piekbelasting kon automatiseren.

Emma Mager, Logistiek Administratief Medewerker bij BosDaalen, neemt ons mee terug naar het startpunt van de orderproces automatisering: “In eerste instantie zijn wij twee en een half jaar geleden begonnen met automatiseren door middel van EDI-koppelingen met klanten. Aangezien klanten veelal met eigen systemen werken, kostte dat echter veel tijd en energie van zowel opdrachtgevers als BosDaalen. Tot vandaag zijn er 16 koppelingen gerealiseerd, waarmee 30% van de orders zijn geautomatiseerd.

Het ging BosDaalen allemaal niet snel genoeg en via het netwerk kwam de Automatische Order Invoer module van Simply Deliver op het netvlies. Deze cloud-gebaseerde, plug & play module kan elk soort bestand (PDF, Excel & Word) via de mail ontvangen, de inhoud herkennen en de orderdata in enkele seconden omzetten naar een order in het systeem. Bovendien heb je de klant niet nodig voor het inregelen en testen bij het automatiseren. Daar wilde BosDaalen meer van weten.

Live binnen
enkele weken

Emma vertelt enthousiast over de eerste kennismaking met het Simply team: “Ik had het gevoel dat ze ons probleem direct begrepen en het reeds bij diverse branchegenoten opgelost hadden. Als ik terugkijk op de implementatie kan ik maar 1 ding concluderen: het verliep bijzonder soepel. Binnen enkele weken was de module live en liepen de eerste orders er automatisch doorheen. De orders hebben een hoge kwaliteit, waardoor onze collega’s snel vertrouwen in het systeem kregen. Het is heel simpel bij ons, als het vertrouwen er is, dan gaat het snel.”

BosDaalen planners meer tijd om te plannen

“Met de Automatische Order Invoer module is het aantal orders dat automatisch wordt verwerkt nu al verhoogd van 30% naar 60%. Dat is nog eens versnellen! Wij kunnen nu zelfstandig dit klantproces inrichten. Als het zo door gaat, zitten we voor in de zomer van 2022 op 80%. Het mooie is dat onze planners niet meer bezig zijn met het controleren van orders en informatie overtypen, maar hun tijd kunnen besteden aan de meest optimale planning. Dat maakt het hele proces efficiënter, het werk boeiender en de BosDaalen klanten blijer. Een echte win-win situatie”, besluit Emma.

BosDaalen

Ecosysteem met softwareoplossingen

Simply Deliver levert met haar ecosysteem oplossingen tijdens elke stap van de bedrijfscyclus van logistieke bedrijven: van offerte tot en met facturatie. Het succes van de Automatische Order Invoer module smaakt naar meer bij BosDaalen. Op dit moment vindt de implementatie plaats van een customer portal. Hiermee kunnen klanten van BosDaalen zelf orders inschieten en informatie opvragen.

ONTDEK HET ECOSYSTEEM

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?