Agro World Transport gaat voor schaalbare orderinvoer

KLANTCASUS

Agro World Transport, automatische orderinvoer

Agro World Transport case in het kort

 • 7.000 orders per maand
 • 95% handmatige orderwerking
 • Een tijdrovende taak
 • Snelle implementatie AOI-module
 • Standaard koppeling met Mendrix
 • Besparing van 20 uur per week
 • Doel is 75% automatische orderverwerking

“Zo groeien we door naar 75% automatische orderverwerking. Het scheelt nu al zo’n 20 uur per week. Die tijd kunnen we nu gebruiken voor andere werkzaamheden.”

Maikel MorsinkAgro World Transport

Agro World Transport is met meer dan 150 transporteenheden gespecialiseerd in koeltransport van onder andere vlees, groenten, vers- en diepvriesproducten. Als totaaloplossing voor het transport biedt het bedrijf ook geconditioneerde opslag. De chauffeurs zijn zeven dagen per week, 24 uur per dag op pad vanuit Benelux tot aan Denemarken. Bij Agro World Transport staan kwaliteit, betrouwbaarheid en het ontzorgen van klanten voorop.

Agro World biedt Dag A laden en Dag B lossen in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Dit betekent dat orders snel verwerkt moeten worden. Dit gebeurde tot voor kort, buiten enkele EDI-koppelingen om, nog voor 95% handmatig. De logistiek dienstverlener heeft gelukkig een topper op de orderinvoer zitten. Deze medewerker kopieerde heel de dag handmatig ingaande orders vanuit de mailbox in het Mendrix-TMS. Een tijdrovende taak.

7.000 orders per maand
Maikel Morsink vertelt over de uitdagingen op de planning: “De jongen op de orderinvoer werkt heel snel. Maar wanneer hij op vakantie is, hebben we 2 invallers nodig om zijn taken over te nemen. Je kunt je voorstellen dat dat niet optimaal is. Ons bedrijf groeit elk jaar en dit resulteert in steeds meer orders. Wij verwerken gemiddeld zo’n 7.000 orders per maand. Dit brengt te veel handmatig werk met zich mee.”

“Om de processen te versnellen, zochten wij een oplossing waarmee we de orderverwerking konden automatiseren en de productiviteit verhogen. Iedere dag opnieuw begon het orderinvoerteam vol goede moed aan de dag. De tsunami aan orders in de vorm van Excel-, Word- en Pdf-bestanden leverde veel werkdruk en overuren op. Bovendien verhoogt het overtypen van informatie de kans op fouten”, legt Maikel uit.

Feest der
herkenning

Toen Maikel het verhaal van Hartman op LinkedIn las, belde hij direct met Simply Deliver. Hij neemt ons mee terug: “Het was een feest der herkenning. Simply Deliver snapte onze uitdaging volledig. Tijdens een online demo hebben ze laten zien hoe de Automatische Order Invoer-module werkt. Dat ook nog eens met diverse bestaande orders van onze klanten. Wat een kostenefficiënte en flexibele oplossing. We hebben direct het groene licht voor implementatie gegeven.”

Vraag demo aan

Standaard koppeling
met Mendrix

Elk implementatieproces ziet er hetzelfde uit bij Simply Deliver. Middels standaard koppelingen met de grote TMS- en WMS-systemen kan je snel live. De templates van 10 klanten worden ingericht, zodat orderdata direct kan worden geconverteerd. Zo kan je als logistieke dienstverlener snel de vruchten plukken van automatische orderinvoer. Bovendien kan je met de AOI-module data op juistheid controleren en verrijken met informatie.

Planning
optimaliseren

Maikel is ervan overtuigd dat Agro World nu meer orders kan gaan verwerken: “Met de Automatische Order Invoer-module worden orders automatisch ingelezen vanuit de mailbox en direct omgezet in orders in ons Mendrix-planningssysteem. Het systeem controleert, corrigeert en vult data aan. Ook tijdens piekmomenten lopen orders automatisch door. We hebben minder uren op de orderverwerking nodig en kunnen die tijd nu inzetten voor andere taken. Bovendien kunnen wij onze planning optimaliseren.”

Ontdek de AOI-module

Besparing van
20 uur per week

“Sinds we live zijn met de eerste 15 klanten hebben wij het aantal automatisch geconverteerde orders verhoogd van 5 naar 40%. Het doel is om de 25 grootste klanten allemaal op deze wijze te gaan verwerken. Zo kunnen we doorgroeien naar 75% automatische orderverwerking. Dat scheelt nu al zo’n 20 uur per week. Die tijd kunnen we nu gebruiken voor andere werkzaamheden. Het mooie is dat het een schaalbare oplossing is. We kunnen nu door blijven groeien met hetzelfde systeem”, besluit Maikel.

Heeft u vragen?

Wij horen graag van u.

  Of neem contact op

  Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze specialist.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?