BLOG | 11 Juni 2024

5 redenen om vandaag nog te kiezen voor een eenvoudig klantenportaal

Dat klanttevredenheid evenredig staat aan bedrijfssucces is geen geheim meer. Het is van groot belang om niet alleen in producten en diensten te investeren, maar ook in de relaties die we aangaan met klanten. Door een diepgaand begrip te hebben van de problemen die klanten ervaren en door proactief effectieve oplossingen te bieden, kun je deze relaties versterken. Wat zijn de meest voorkomende klantrelatieproblemen? Hoe ontdek je de onderliggende oorzaken? Het eenvoudige klantenportaal van Simply Deliver is ingericht om hulp te bieden bij deze uitdagingen. Het is tijd om te investeren in technologie die niet alleen processen verbetert, maar ook klantrelaties versterkt.

 

Client portal: de oplossing voor alle klantvragen

Klanten verliezen vaak het gevoel van verbinding met bedrijven waar ze zaken mee doen, wat tot frustraties en misverstanden kan leiden. Inefficiënte communicatie, gebrek aan transparantie en onvoldoende ondersteuning spelen hierbij een grote rol. Deze problemen vinden vaak hun oorsprong in verouderde systemen en processen die niet meer voldoen aan moderne eisen.

Logistieke bedrijven hebben beperkte tijd en besteden deze vaak aan onnodige handelingen. Kostbare tijd gaat bijvoorbeeld verloren aan vragen over track and trace of het opvragen van documenten. Er ontstaat een gebrek aan ruimte voor verbinding op de punten waar je onderscheidende waarde kan toevoegen als logistieke dienstverlener.

Traditionele communicatiemethoden zoals telefoon en e-mail worden niet optimaal ingezet en zijn in deze day and age niet meer voldoende. De methoden dragen vertragingen en informatieverlies met zich mee, dit kan leiden tot (grote) frustraties. Bovendien zorgen handmatige processen voor een hogere kans op fouten en inefficiënties, wat impact heeft op de klanttevredenheid. Een oplossing voor deze problemen kan een klantenportaal zijn, dat efficiënte communicatie, transparantie en goede ondersteuning biedt met proactieve notificaties. De focus hoort te liggen op de vraag: hoe kan ik de klant nóg beter ondersteunen met goede voorstellen/oplossingen en een logistiek netwerk? Het client portal van Simply Deliver draagt bij aan het beheren van deze uitdagingen. Samen zorgen we voor een soepelere en efficiëntere logistieke ervaring voor jou en je klanten.

 

Waarom kiezen voor de oplossing van Simply Deliver? Wij zetten de 5 redenen op een rij:

 1. Behoud het overzicht door centralisatie

Alle orders, documentatie en track & trace informatie in één overzichtelijk dashboard. Dat geeft grip en overzicht. Handel alles rondom een transportopdracht in een online omgeving af. Met het client portal van Simply Deliver schep je orde in de chaos. Als logistiek dienstverlener, vervoerder of expediteur krijg je elke dag talloze vragen over orders op je af. Dat is met het klantenportaal niet meer nodig; al het contact kan via deze module lopen. Het voordeel van het centraliseren van alle communicatie is dat het de noodzaak voor meerdere kanalen elimineert. Het eenvoudig te gebruiken client portal van Simply Deliver creëert een omgeving waar een gestroomlijnde ervaring het uitgangspunt is. Denk hierbij aan de optie dat klanten zelf kunnen instellen welke notificaties, dashboards en informatie ze willen zien en opvragen (per gebruiksgroep en rol).

Alle benodigde informatie op één plek, simpeler dan dat wordt het niet. De geïntegreerde aanpak verhoogt niet alleen de klanttevredenheid, maar ook de snelheid waarmee services worden geleverd. Het klantenportaal kan daarbij ook intern gebruikt worden als order management portal waar orders ingevoerd kunnen worden. Het systeem fungeert als paraplu over meerdere systemen en biedt een centrale plek is waar alles samen komt. Efficiëntie waar je u tegen zegt.

 1. Real-time communicatie

Onderweg te maken krijgen met onzekerheden of veranderende situaties: de nachtmerrie van iedere logistiek dienstverlener. Real-time communicatie weet dit probleem met gemak te verslaan. Het client portal verzekert dat informatie snel en nauwkeurig wordt gedeeld met alle betrokkenen. Dit vermindert wachttijden en verhoogt klanttevredenheid. Simply Deliver’s oplossing stelt klanten in staat om realtime updates te ontvangen over de status van hun orders, van invoer tot levering. Met functies zoals directe orderinvoer en tracking, kan de klant altijd en overal de controle bewaren. Dit gevoel van vertrouwen draagt wederom bij aan het versterken van de klant-leverancier relatie.

 1. Kostenbesparing en efficiëntie voorop

Een ander significant voordeel van het client portal is de kostenbesparing. De oplossing zorgt ervoor dat herhalende taken geautomatiseerd kunnen worden. Dit stelt medewerkers in staat zich te richten op meer waarde toevoegende activiteiten. Simply Deliver rapporteert dat bedrijven die hun klantenportaal gebruiken, een vermindering van administratieve lasten zien en een aanzienlijke toename in teamproductiviteit tot wel 75%. Vergemakkelijk de operatie van jouw klanten door operationele kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen.

 1. Flexibiliteit: voel je thuis

Het client portal is ontworpen met flexibiliteit in gedachten. Elk bedrijf kan de module aanpassen naar eigen behoefte en huisstijl, wat zorgt voor een naadloze en persoonlijke gebruikerservaring. Aanpassing is mogelijk op verschillende niveau’s. In eerste instantie bepaal jij wat jouw klanten zien en ervaren, daarna kunnen klanten zelf hun wensen aangeven. Er kunnen zelfs gebruiksgroepen aangemaakt worden zodat iedere afdeling informatie op maat ontvangt. Wanneer je het client portal opent, waant een ieder zich in een digitale wereld dat bekend aanvoelt. De flexibiliteit van het portaal versterkt niet alleen de branding, het bevordert ook een gevoel van partnerschap tussen het bedrijf en klanten. Dat is nog eens serviceverlening.

 1. Snelle implementatie

Kies je vandaag nog voor de technologische oplossing van Simply Deliver? Hij zal snel geïmplementeerd worden doordat er standaard connectoren beschikbaar zijn. Je zult daardoor snel gaan profiteren van alle voordelen. Geef jouw klanten rechtstreeks toegang via het client portal tot alle voortgang (t&t, cmr, paklijsten, foto’s, facturen, etc) rondom het transport en voorraad. Hiermee worden continu belletjes en e-mails vermeden. Dit betekent dat jouw medewerkers hun aandacht op andere zaken kunnen richten.

 

Stop met ouderwets communiceren en investeer in het klantenportaal van Simply Deliver. Het is meer dan een technologische upgrade; het is een strategische zet die diepe en blijvende klantrelaties bevordert. Door klanten realtime toegang, controle, en flexibiliteit te bieden, positioneert Simply Deliver zichzelf als een vooruitstrevende partner in de logistieke sector. Bedrijven die kiezen voor deze oplossing zien een verbetering in flexibiliteit, operationele efficiëntie en uiteindelijk een verbeterde klanttevredenheid. Zij blij. Jij blij.

Ook klantrelaties versterken?

Vraag nu een demo aan.

  Hoe nuttig was deze pagina?

  Klik op een ster om deze te beoordelen!

  Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

  Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die deze pagina waardeert.

  Het spijt ons dat deze pagina niet nuttig voor je was!

  Laten we dit bericht verbeteren!

  Vertel ons hoe we deze pagina kunnen verbeteren?

  Leave a Reply